Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Lärare fritidshem till Uppsävjaskolan i Uppsala

Diarienr:
UBN-2021-01909
Arbetsplats:
Uppsävjaskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vi på Uppsävjaskolan behöver nu tillsätta en lärare fritidshem som lätt anpassar dig till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring. Hos oss får du inte bara ett roligt jobb och trevliga kollegor utan också chans att göra skillnad. Låter detta intressant? Sök idag och bli en central del av vårt viktiga arbete! 

Uppsävjaskolan är en F-5 skola med cirka 360 elever. Skolan ligger i Sävja/Bergsbrunna området i de södra delarna av Uppsala. Vi har en stor och varierad skolgård och satsar på att via våra rastpedagoger skapa trygga och roliga raster. Skolbiblioteket är ett nav för undervisning och skolgemensamma teman och vi arbetar inom IBIS-projektet för att utveckla vår gemensamma arbetsmiljö på skolan. Pedagogisk personal ingår i arbetslag för respektive årskurs där man samverkar så att vår vision kan uppnås. Alla elever ska lyckas.

Läs mer om vår verksamhet här: Uppsävjaskolan

Ditt uppdrag

Att arbeta som lärare fritidshem på Uppsävjaskolan innebär i första hand att ansvara för vår fritidsverksamhet tillsammans med vår nuvarande ansvariga lärare, kommunicera med övrig fritidspersonal, övriga medarbetare och elever och vårdnadshavare. Dessutom kommer du att vara med och planera för elevernas lärande och sociala utveckling, samverka med lärarna i F-3 i huvudsak samt fungera som pedagogisk resurs under skoldagen där du kommer att bedriva viss undervisning. Din närmaste chef kommer att vara rektor, som kommer att ge dig hjälp och stöd i arbetet.

I jobbet ingår även att:

  • delta i möten med Fritidshemmets personal för att samplanera och diskutera praktiska frågor
  • skapa goda relationer till eleverna
  • analysera och följa upp det egna arbetet.

Din bakgrund

För att arbeta som lärare fritidshem hos oss krävs det att du har svensk lärarlegitimation i fritidshemmet. Vidare har du god kännedom om skolans styrdokument samt grundskolans läroplan, goda muntliga och skriftliga kunskaper svenska språket och goda IT-kunskaper. Erfarenhet av arbete på fritidshem och arbete på grundskola och behörighet att undervisa i något eller några av skolans ämnen är meriterande.

Du anpassar dig lätt till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring. Du har lätt för att ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du en person som ofta kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Sist men inte minst söker vi dig med god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar. Du är bra på att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Katarina Lehrberg, rektor, 073-809 18 04
Zandra Boivie, biträdande rektor, 072-468 26 16

Facklig företrädare:
Lärarförbundet, Kim Strömberg, 070-645 45 45 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet