Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Fritidsledare Storvreta fritidsklubb och fritidsgård till Fritid Uppsala

Diarienr:
KTN-2021-00210
Arbetsplats:
Storvreta fritidsklubb och fritidsgård, Fritid Uppsala
Förvaltning:
Kulturförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Fritid Uppsala går en spännande och händelserik framtid tillmötes och behöver nu utöka sitt arbetslag med en fritidsledare som lätt anpassar dig till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring. Har du tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar och vill arbeta med planering och utvärdering? Då kan det här vara jobbet för dig! 

Fritid Uppsala är en öppen fritidsverksamhet för barn och ungdomar 10-18 år i form av fritidsklubbsverksamhet för barn i åldern 10-12 år samt tonårsverksamhet för 13-18 åringar.

Läs mer om vår verksamhet här: Fritidsklubbar Uppsala  Fritidsgårdar Uppsala

Ditt uppdrag

Att arbeta som Fritidsledare innebär i första hand att skapa en meningsfull fritid för barn och unga, ta tillvara barn och ungas engagemang och kreativitet och förmågor och intressen. Dessutom kommer du att planera och utföra aktiviteter, bedriva en anpassad verksamhet utifrån både individers och gruppers behov och förutsättningar samt arbeta aktivt med det goda bemötandet och allas lika värde för att alla ska uppleva att de mår bra när de är i verksamheterna. Din närmaste chef kommer att vara enhetschefen, som kommer att ge dig hjälp och stöd i arbetet.

I jobbet ingår även att:

  • hålla kontakt med vårdnadshavare
  • samverka med exempelvis skola, socialtjänst och bibliotek
  • anordna kreativa aktiviteter
  • delta i planeringsdagar
  • delta i kompetenshöjande utbildningar.

Din bakgrund

Vi söker dig som har fritidsledarutbildning och fritidspedagogutbildning. Du har även erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som fritidsledare, arbete med barn och ungdomar med funktionsvariationer, arbete med barn och ungdomar med psykisk ohälsa samt arbete med barn och ungdomar med emotionella och/eller sociala svårigheter eller har utbildning i normkritiskt arbete och ledarskapsutbildning.

Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du anpassar dig lätt till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring. Du har lätt för att ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du en person som ofta kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Sist men inte minst söker vi dig som tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att uppnå dina mål. Du är bra på att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Maud Uppvall, enhetschef, 018-727 66 02

Fackliga företrädare:
Kommunal, 010-442 88 16
Vision, 018-727 17 44

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kulturförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturnämndens ansvarsområde och merparten av kommunens kulturverksamhet samt verksamhet för barn och unga. Förvaltningen handlägger också stöd och stipendier till det fria kulturlivet, studieförbund och föreningslivet i Uppsala kommun. Förvaltningen består av fem avdelningar: Kulturförvaltningens stab, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Uppsala konst och kulturarv samt Uppsala kulturskola.

Mer information om vår organisation hittar du på [url=https://www.uppsala.se/kommun-och-politik/organisation/forvaltningar/kulturforvaltningen/?selectedyear=[/url]

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning, till och med 2022-01-31 Omfattning: 100% Tillträde: 2021-08-09 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet