Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Förstelärare till Björklinge och Skuttunge skolområde

Diarienr:
UBN-2021-01900
Arbetsplats:
Björklinge och Skuttunge skolområde
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av att leda den pedagogiska utvecklingen på en skola och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som förstelärare. Björklinge-Skuttunge skolområde erbjuder både en trevlig arbetsplats och goda möjligheter till avancemang. Välkommen med din ansökan!

Björklinge skola ligger med naturen inpå knuten 2 mil norr om Uppsala. Skolan är en f-5 skola med tillhörande fritidshem. Idag går drygt 470 elever på skolan.
Skolan leds av rektor och bildar tillsammans med Skuttunge skola Björklinge och Skuttunge skolområde. 

Här kan du läsa mer om Björklinge skola

Ditt uppdrag

Tjänsten innebär att arbeta som lärare i ett av våra arbetslag och vara förstelärare på skolan tillsammans med skolområdets övriga 4 förstelärare. Det troliga är att du kommer att ha ett klassansvar för en klass. Du kommer tillsammans med skolområdets övriga förstelärare arbeta med skolutveckling och kvalitetsarbete och fortbildning av kollegor. 

I arbetet ingår att planera och genomföra undervisning enligt läroplanen. Det ingår även att främja kollegialt lärande genom att leda arbetet med att utveckla undervisningsmetoder som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet, planera och leda skolans pedagogiska forum samt bidra till att utveckla skolans lärmiljö tillsammans med elever och övrig personal.

Din bakgrund

Vi söker dig som har svensk lärarlegitimation. Vi önskar att du har kompetens i engelska då vi saknar detta i förstelärargruppen. Har du kompletterande pedagogisk utbildning ses det som meriterande. Du ska vara intresserad av skolforskning och kunna inspirera och utmana kollegor. Arbetet kräver att du har erfarenhet av att leda den pedagogiska utvecklingen på en skola och undervisning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom kommunal skolverksamhet. För att lyckas i arbetat behöver du ha god kännedom om skolans styrdokument samt läroplan, goda IT-kunskaper, god kännedom om digitala lärverktyg samt goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Det är även meriterande om du har kunskaper i konflikthantering. 

Du samarbetar bra med andra människor och kan skapa goda relationer till eleverna och se varje individs styrkor och utvecklingsmöjligheter. Du anpassar dig lätt till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring. Vidare är du en person som uttrycker dig välformulerat och tydligt i både enskilda möten och grupp. Du har lätt för att ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat.

Sist men inte minst söker vi dig med god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar. Du leder och motiverar andra för att nå gemensamma mål. Du är bra på att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Kristina Söderlund, rektor, 070 856 30 84.

Fackliga företrädare:
Lärarnas Riksförbund, Anna Östlund, 018-727 79 52
Lärarförbundet, Anna Björkegren, 018-727 79 04. 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet