Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Socialsekreterare / Barnhandläggare

Diarienr:
SCN-2021-00163
Arbetsplats:
Placeringsenhet 1
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Det bästa med det här jobbet är att ständigt ställas inför nya utmaningar och att få hjälpa människor i svåra situationer i livet att åstadkomma förändring. 

På Placeringsenhet 1 arbetar nio barnhandläggare, sju familjehemssekreterare och två specialister en barnspecialist och en familjehemsspecialist och en enhetschef. Placerings 1 har tätt samarbete med Placeringsenhet 2 som har ungefär motsvarande personalstyrka. Till enheten hör även skolteamet som arbetar med skolfrågor för placerade barn tillsammans med barnhandläggarna. På placering 2 arbetar de socionomer som har hand om rekryteringen av familjehem/behandlingsfamiljer/kontaktfamiljer samt familjehemssekreterare som har hand om tillfälliga akuta placeringar. Placering 2 arbetar även med remissingången till båda Placeringsenheterna.

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att utreda inkomna ansökningar och anmälningar och samverka med andra aktörer inom kommunen. Det ingår även att utreda enskilda individers behov av insatser utifrån gällande lagstiftning.

I uppdraget ingår även att:

  • dokumentera ärenden
  • begära in underlag för beslut
  • planera in möten med klienter
  • följa upp tidigare beslut
  • delta i arbetsplatsmöten
  • delta i enhetsmöten
  • delta vid ärendedragningar.

Din bakgrund

Krav för att söka tjänsten är att du har en socionomexamen och erfarenhet av socialt arbete, myndighetsutövning, arbete som socialsekreterare och utredningsarbete med barn och unga. Du måste också ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska, mycket god kännedom om socialtjänstlagen och B-körkort.
Vi ser det som en fördel om du även har utbildning inom BBIC (barns behov i centrum), kunskaper i andra språk än svenska och engelska, kunskaper i Lifecare och goda kunskaper om de utredningsmetoder och bedömningsinstrument som används inom socialtjänsten.

Vi söker en person med förmågan att sätta dig in i andras perspektiv och förstå deras situation. Du identifierar ett problems beståndsdelar och ser sambanden där emellan. Utöver det söker vi dig som fattar beslut utifrån tillgänglig information och lagstiftning och att du agerar därefter. I det här uppdraget är det viktigt att du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Jobbet passar dig som är lugn och samlad i pressade situationer.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Catharina Molin enhetschef 018-727 64 72
Ann-Christine Ledin specialisthandläggare 018-727 57 99.

Facklig företrädare:
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet