Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Välfärdsutvecklare

Diarienr:
ALN-2021-00188
Arbetsplats:
Avdelningen systemledning
Förvaltning:
Äldreförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du en kommunikativ och strategisk person som är van att arbeta på en övergripande nivå med samordning och verksamhetsutveckling? Då kan uppdraget som välfärdsutvecklare vara rätt jobb för dig!

Välfärdsutveckling är ett prioriterat område och det krävs innovativa lösningar och bra samarbeten med olika aktörer för att kunna tillgodose ökade behov av vård och omsorg. Under 2021 har vi också påbörjat en förändringsresa genom att omsorgsförvaltningen och äldreförvaltningen har gått samman till en förvaltning, vård- och omsorgsförvaltningen. Syftet med sammanslagningen är att skapa bättre förutsättningar för en modern vård och omsorg. Nu inrättar vi också en ny tjänst som välfärdsutvecklare som ska hålla samman arbetet med välfärdsutveckling på en förvaltningsövergripande nivå.

Ditt uppdrag

För att kunna säkra välfärdsuppdraget behöver vår nya vård- och omsorgsförvaltning vila på stabil grund med fokus på brukarnas livskvalitet som aktiviteter och åtgärder ska utgå ifrån. Ett arbete har startas med att ta fram en plan som beskriver utvecklingsområden och aktiviteter för hur välfärdsuppdraget inom äldrenämnden och omsorgsnämnden ska säkras. Planen tas fram i samverkan med nämnderna, förvaltningsledningen, medarbetare, brukare och berörda civilsamhället. Välfärdsutvecklaren är en nyinrättad funktion som ska fortsätta arbetet med planen och vidareutveckla den. Rollen innebär att aktivt hålla samman arbetet och stödja nämnderna och förvaltningsledningen i att förverkliga planens intentioner i samverkan med intressenter och samverkanspartners.

Organisatoriskt kommer du att tillhöra avdelningen systemledning men arbeta förvaltningsövergripande. Du kommer att arbeta nära både äldrenämnden och omsorgsnämnden och regelbundet rapportera till nämnderna hur arbetet fortskrider.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning och erfarenhet av vård- och omsorgsområdet. Du har erfarenhet av verksamhetsutveckling och arbete i en samordnade/koordinerande roll på strategisk nivå. Du har även arbetat med förändringskommunikation och lett workshops. Du är van att ha dialoger och samarbeten med olika aktörer och göra skriftliga sammanställningar. Vi ser också att du har erfarenhet av arbete i en stor och komplex organisation. Det är meriterande om du även har erfarenhet av att arbeta i politiskt styrd verksamhet. 

Som person är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer samt har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av beslut. Vi ser också att du är en person som tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat och är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Åsa Markström, 018-727 07 77
Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-specialist Helena Persson Brage, 018-727 67 05

Fackliga företrädare:
Vision: Lena Wiksten Andersson, 018-727 24 30
Saco-rådet/Akademikerförbundet SSR: Maria Persson, 018-727 24 24

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet