Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Lärare fritidshem

Diarienr:
UBN-2021-01822
Arbetsplats:
Börje skola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du vara med och starta ett nytt fritidshem från grunden? Gillar du utomhuspedagogik och trygghetsarbete? Då ska du söka denna tjänst!

Börje skola är en F-6 skola i Uppsala kommun med ca 120 elever. Den ligger i en vacker miljö omgiven av åkrar och ängar men ändå bara 10 minuters väg från Uppsala centrum. Skolan har en kompetent och erfaren lärarkår och ett väl fungerande elevvårdsteam.

På Börje skola finns en stor samhörighet bland både elever och personal. Arbetslagen planerar och genomför mycket av arbetet gemensamt. Åldersblandade aktiviteter är ett naturligt inslag i undervisningen och skolan har ett väl utvecklat faddersystem. Stämningen på skolan präglas av lugn och en trygg miljö där god arbetsmiljö finns för alla elever.

Läs om verksamheten

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att både konkret och övergripande ansvara för att fritidsverksamheten görs tillgänglig för varje elev samt genomförs utifrån läroplanen. Det ingår även att kommunicera med övrig fritidspersonal, övriga medarbetare, elever och vårdnadshavare samt vara en del av skolans trygghetsteam.

I uppdraget ingår även att:

  • delta i fortbildning i aktuell metodik
  • leda möten med Fritidshemmets personal
  • skapa goda relationer till elever och vårdnadshavare
  • analysera och följa upp det egna arbetet.
  • sprida lärdomar och goda exempel inom och utom Uppsala.

Din bakgrund

Till den här tjänsten söker vi dig som har svensk lärarlegitimation med behörighet och erfarenhet av att undervisa i fritidshem. Det är dessutom meriterande om du har utbildning i och erfarenhet av utomhuspedagogik, tillgänglighetsarbete, arbete i trygghetsteam eller liknande samt arbetat med elevers raster i fokus.
Du ska ha god kännedom om skolans styrdokument inklusive grundskolans läroplan, goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska språket och goda IT-kunskaper. Det är även positivt om du har kunskaper i konflikthantering.

Du är bra på att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet. Du tänker övergripande och har ett brett perspektiv. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Vidare är du en person som leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Sist men inte minst söker vi dig som lätt anpassar dig till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring. Du samarbetar väl med andra människor.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Carl Hedberg, biträdande rektor, 018 727 60 56
Annika Tillander-Berg, rektor, 018 727 78 86.

Facklig företrädare:
Lärarnas riksförbund Helena Dübeck, 018-727 24 23
Lärarförbundet Louise Plobeck, 018-727 24 95

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: 2021-08-01 eller enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet