Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Behandlare / socialsekreterare till Råd och behandlingsgruppen i Uppsala

Diarienr:
SCN-2021-00153
Arbetsplats:
Råd och behandlingsgruppen
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du socionomexamen och är på jakt efter en ny utmaning? Vi på Råd och behandlingsgruppen behöver nu tillsätta en behandlare/socialsekreterare med förmågan att sätta dig in i andras perspektiv och förstå deras situation. Hos oss får du inte bara ett roligt jobb och trevliga kollegor, du får också möjlighet att göra skillnad i samhället - på riktigt. Sök idag och bli en central del av vårt viktiga arbete! 

Råd och behandlingsgruppen är ett behandlingsteam som erbjuder vuxna råd, stöd och behandling, enskilt och i grupp och med inriktning missbruk och beroende. Vi möter även gruppen anhöriga utifrån ett råd och stöd perspektiv. Vi finns i den kommunala socialtjänstens öppenvård och ingår i vissa fall som en del i en vårdkedja.

Läs mer om vår verksamhet här: Behandlingsgruppen

Ditt uppdrag

I den här rollen kommer du först och främst arbeta med orienterande samtal, kartläggning av beroende, motivationssamtal och psykosocial behandling enskilt och i grupp. Delta i verksamhetsutveckling. Du kommer att rapportera till enhetschef.

Din bakgrund

Till uppdraget som behandlare/socialsekreterare söker vi dig som har socionomexamen. Du har dokumenterad erfarenhet av behandling i öppenvård med fokus problematiska alkohol och drogvanor. Vi ser gärna att du vill växa inom den offentliga sektorn och bidra till att utveckla vår verksamhet. Om du har utbildning i manualbaserade program till exempel CRA eller återfallsprevention, utbildning i MI som syftar till förändringsprat ser vi det som meriterande.

Du har god förmåga att sätta dig in i andras perspektiv och förstå deras situation. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Vidare är du en person som är lugn och samlad i pressade situationer. Sist men inte minst söker vi dig som samarbetar bra med andra människor. Du uttrycker dig välformulerat och tydligt i både enskilda möten och grupp.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Madeleine Eriksson, enhetschef, 018-727 15 70

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24 
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet