Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Familjebehandlare till Ungdomscentrum i Uppsala

Diarienr:
SCN-2021-00152
Arbetsplats:
Ungdomscentrum
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Ungdomscentrum går en spännande och händelserik framtid tillmötes och behöver nu utöka sitt arbetslag med en familjebehandlare med förmågan att sätta dig in i andras perspektiv och förstå deras situation. Har du 3 års arbetslivserfarenhet och varav minst 1 år inom socialt arbete med ungdomar och vill arbeta med samtalsstöd? Då kan det här vara jobbet för dig!

Ungdomscentrums målgrupp är ungdomar (13-20 år) som befinner sig i, eller i riskzonen för, missbruk, kriminalitet eller annat självdestruktivt beteende. Många av ungdomarna kommer från en miljö som präglas av psykisk ohälsa och missbruk.
Ungdomscentrum erbjuder individuella samtal, familjesamtal/behandling, samtal med övrigt nätverk och olika typer av programverksamhet. Insatsen kan ges efter egen ansökan, som ett bistånd från socialtjänsten eller som påföljd efter domslut. Verksamheterna inom Ungdomscentrum erbjuder ungdomar en professionell öppenvårdskontakt med ett brett utbud av kompetenser som möjliggör ett individuellt utformat stöd utifrån den enskildes behov. Självklart samverkar vi även inom Ungdomscentrum mellan de olika verksamhetsgrenarna och vilket betyder att ungdomar och föräldrar kan snabbt och enkelt få hjälp med olika frågor eller bekymmer som ryms inom vår enhet.

Läs mer om vår verksamhet här: Ungdomscentrum

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att som familjebehandlare på Ungdomscentrum har du olika typer av samtalsstöd både enskilt med ungdomar och med hela familjesystemet. Det kan både vara kortare och längre samtalskontakter. Du bör ha en förmåga att arbeta självständigt men även kunna samarbeta med dina kollegor i olika ärenden. Som person måste du vara genuint intresserad av att arbeta med ungdomar och deras nätverk. Du bör även ha en förmåga att motivera till en positiv förändring. Dokumentation som exempelvis månadsrapporter och journalföring ingår i arbetsuppgifterna.

Din bakgrund

Till den här tjänsten söker vi dig som har socionomexamen. Det är dessutom meriterande om du har FFT-utbildning, Systemteori 2 år, Steg 1, Signs of safety, MI, ART och CRAty. Du ska ha 3 års arbetslivserfarenhet och varav minst 1 år inom socialt arbete med ungdomar. Vidare är det en fördel om du dessutom har erfarenhet av uppsökande verksamhet. Du ska ha B-körkort och goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Det är även positivt om du har övrig språkkompetens.

Du har god förmåga att sätta dig in i andras perspektiv och förstå deras situation. Du uttrycker dig välformulerat och tydligt i både enskilda möten och grupp. Vidare är du en person som ofta kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Sist men inte minst söker vi dig som är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du anpassar dig lätt till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Aylin Blom, enhetschef 018-727 03 95

Fackliga företrädare:
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24 

Anställning kan ske först efter uppvisande av utdrag ur belastningsregistret.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning, till och med 2022-03-31 Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet