Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Områdeschef

Diarienr:
OSN-2021-00158
Arbetsplats:
Avdelningen socialpsykiatri och personligt stöd
Förvaltning:
Omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du göra skillnad för våra brukare med funktionsnedsättning? Är du intresserad av innovationsarbete och vill leda en organisation i förändring? Då kan det här vara rätt jobb för dig!

Vi söker dig som vill leda en verksamhet i förändring samtidigt som du också har fokus på en god arbetsmiljö, kan göra skillnad och utveckla morgondagens stöd till våra brukare med funktionsnedsättning. Du är en ledare som tillsammans med dina chefer kan skapa den bästa möjliga miljön för våra brukare och medarbetare och vill bidra med ditt engagemang.

Ditt uppdrag

I rollen som områdeschef för område personligt stöd har du det övergripande ansvaret för insatser enligt LSS till brukare i ordinärt boende i Uppsala kommun såsom assistans, boendestöd, STASS, kontaktperson, avlösare och ledsagarservice. Dessa verksamheter leds av 16 verksamhetschefer med personal- och ekonomiansvar. Du leder arbetet inom ditt område genom dina verksamhetschefer som du stöttar och coachar i deras chefsuppdrag. Du ansvarar för områdets resultat såväl kvalitativt som ekonomiskt och skapar goda förutsättningar för delaktighet för brukare och medarbetare i utvecklingen av verksamheten.

Tillsammans med förvaltningens övriga funktioner ansvarar du också för att säkerställa en långsiktigt god verksamhet och ekonomi samt verka för innovativa arbetssätt i syfte att vara en attraktiv arbetsgivare och höja kvaliteten inom verksamheten. Du ingår i ledningsgrupp tillsammans med andra områdeschefer och samverkar med andra avdelningar inom förvaltningen för att bidra till helheten.

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets staber när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund

Vi söker dig som har ledarerfarenhet inom verksamhetsområdet eller liknande verksamhet där ansvar för budget, personal och arbetsmiljö har ingått i ditt uppdrag. Det är meriterande om du även har erfarenhet av att leda chefer. Du har en relevant högskoleutbildning och det är meriterande om du också har ledarskapsutbildning. Du behöver även ha goda kunskaper i LSS-lagstiftningen. 

Som ledare har du förmåga att skapa förutsättningar för engagemang, delaktighet och innovation. Du har lätt för att lyssna och kan anpassa ditt sätt att kommunicera i olika sammanhang. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du har helhetssyn och ser frågor i ett större perspektiv samt förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Lennartsson, tillförordnad avdelningschef, 018-727 53 99

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Helena Persson Brage, HR-specialist, 018-727 67 05

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-018-727 24 24
Vision, Lena Wiksten Andersson, 018-727 24 30
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22 
Fysioterapeuterna, Ewa Larsson, 018-727 72 01
Sveriges Arbetsterapeuter, Therese Samuelsson, 018-727 66 49
Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 018-67 70 47
Kommunal Mitt Sektion Uppsala, 010-442 88 16

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet