Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Biträdande rektor

Diarienr:
UBN-2021-01711
Arbetsplats:
Ärentunaskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du arbeta på en stor skola i vacker närmiljö med ett gott samarbetsklimat där vi stöttar och hjälper varandra? Uppdraget som biträdande rektor på Ärentunaskolan är spännande och varierande där du bland annat kommer ha huvudansvaret för att leda och utveckla elevhälsoteamet arbete. Välkommen med din ansökan!

Hos oss kommer du arbeta med professionella kollegor som tillsammans med dig skapar det bästa förutsättningar för att eleverna ska nå sina mål och känna sig trygga i skolan.

Ärentunaskolan är en grundskola för årskurs 6-9 belägen i Storvreta, en dryg mil norr om Uppsala. Skolan har för närvarande cirka 650 elever i årskurs 6-9, inklusive en förberedelseklass, och cirka 70 medarbetare.
Från och med höstterminen 2021 blir vi en 7-9 skola och kommer ha ett elevantal på ca 530 elever. Skolan ligger nära Storvreta centrum, naturnära och med utsikt över Fyrisån. Det är lätt att pendla hit med såväl buss som tåg - Upptåget tar 7 minuter från Uppsala.

Läs mer om Ärentunaskolan här 

Ditt uppdrag

Att vara biträdande rektor på Ärentunaskolan är ett spännande uppdrag och arbetsuppgifterna är mycket varierande. Tillsammans med rektor deltar du i beslutsprocesser samt i ledning-och utvecklingsarbete inom olika områden. Du är ställföreträdande rektor vid dennes frånvaro. Du har huvudansvaret för att leda och utveckla elevhälsoteamets arbete och arbetsprocessen inom skolans elevhälsoarbete. I tjänsten ingår också att du har huvudansvaret för schemaläggning och tillsammans med rektor är delaktig i arbetet med tjänstefördelning och organisation. Arbetet innebär en del dokumentation kring elever, personal, schema och kvalitetsarbete. I detta samverkar du också med berörd personal inom administration. 

Tillsammans med rektor driver du den pedagogiska utvecklingen och det systematiska kvalitetsarbetet. Uppdragen som delegeras kan förändras över tid. Du kommer också ansvara för lokaler och svara på frågor kring arbetsmiljö och tar ett stort ansvar vad gäller arbetsmiljöfrågor.

Som chef i Uppsala Kommun har du stöd från kommunledningskontorets staber när det gäller bland annat HR, kommunikation, fastighet mm. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund

Vi söker dig som är en erfaren skolledare som tex arbetat som biträdande rektor och som har lärarlegitimation för grundskolan/gymnasiet. Vi ser att du har erfarenhet av arbete som lärare i grundskolan eller gymnasiet samt av arbete med elever i behov av stödinsatser från elevhälsan. Du har även erfarenhet av att leda elevhälsoteam och viss erfarenhet av tjänstefördelning och schemaläggning. Du är väl insatt i skolans styrdokument, kursplaner, kunskapsmål och de lagar och förordningar som styr grundskolan samt är du väl förtrogen med elevhälsofrågor.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda utvecklingsarbete inom systematiskt kvalitetsarbete, arbetsmiljö, digitalisering eller annat i syfte att öka måluppfyllelse samt om du har erfarenhet av arbete i systemet DHS, IST och Skola 24. Likaså är det meriterande med påbörjad eller avslutad rektorsutbildning. 

God svenska i tal och skrift samt goda IT-kunskaper är en förutsättning för tjänsten. Du har även goda kunskaper i digitala system exempelvis Unikum, Skola 24, Teams och IST. 

Som ledare är du trygg i dig själv och drivs av att leda och utveckla verksamhet och medarbetare. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv och med din analytiska förmåga är du bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du är även tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Vi ser även att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Rektor Camilla Svanqvist 018-727 09 75

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta:
HR-specialist Jessica Ededal 018-727 12 92

Facklig företrädare:
Sveriges skolledarförbund, Johanna Wallin 018-727 63 21
Lärarförbundet skolledare, Anders Ekegärd 018-727 00 91
Ledarna, Alexandra Södervall 018-727 77 22

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: 3/8 eller enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet