Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Enhetschef - vikariat

Diarienr:
GSN-2021-00983
Arbetsplats:
Enheten Särskild kollektivtrafik
Förvaltning:
Stadsbyggnadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du en coachande chef som skapar goda förutsättningar för engagemang och samarbete? Trivs du dessutom i en roll med många kontaktytor då kan du vara den vi söker, välkommen med din ansökan!

Enheten Särskilt kollektivtrafik ansvarar för att handlägga och fatta beslut om färdtjänsttillstånd. Enheten ansvarar också för att samplanera och utföra samhällsbetalda resor i taxi genom upphandlade leverantörer. Verksamheten bedrivs stora delar av dygnet årets alla dagar oaktat veckodagar och helger.

Ditt uppdrag

Som enhetschef har du ansvar för personal, verksamhet, arbetsmiljö och budget för enheten med 22 tillsvidareanställda medarbetare som vid behov kompletteras med visstidsanställda medarbetare. I din roll som enhetschef ansvarar du för att enhetens myndighetsutövning bedrivs på ett rättssäkert och effektivt sätt. Med ett coachande ledarskap har du förmåga att utveckla verksamheten genom att skapa förutsättningar för engagemang, samarbete och effektiva arbetssätt. I arbetet har du många kontaktytor både internt inom kommunen och externt med leverantörer, samverkansorganisationer och privatpersoner som nyttjar tjänsten.

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete som chef med personalansvar och som har högskoleexamen alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du varit chef inom offentlig verksamhet samt har erfarenhet av arbete inom myndighetsutövning eller inom verksamhet med persontransport.

En förutsättning för tjänsten är flytande svenska och i tal och skrift samt god förmåga att kommunicera på engelska i tal och skrift. B-körkort är meriterande. 

Som ledare är du trygg i dig själv och drivs av att leda och utveckla verksamhet och medarbetare. Du tar initiativ, är ansvarstagande och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du har lätt för att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Vi ser också att du är tydlig i din kommunikation och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Då du i denna tjänst kommer ha kontakter både med leverantörer och privatpersoner som nyttjar enhetens tjänster ser vi att du serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Områdeschef Roger Lindström, 018-727 40 73

Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta: 
HR-specialist Jessica Ededal, 018- 727 12 92

Facklig företrädare:
Kommunal Mitt Sektion Uppsala, 010-442 88 16 alt. 018–727 24 40
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Sveriges Ingenjörer/SACO Sampo Hinnemo, 018-727 40 58
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om Uppsala kommun och stadsbyggnadsförvaltningen hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning tom 2022-02-28 med möjlig förlängning Omfattning: 100% Tillträde: Så snart som möjligt Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet