Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Fritidsledare

Diarienr:
KTN-2021-00192
Arbetsplats:
Vattholma fritidsklubb och fritidsgård
Förvaltning:
Kulturförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du fritidsledarutbildning och eller annan pedagogisk utbildning och är på jakt efter en ny utmaning? Vi på Fritid Uppsala behöver nu tillsätta en fritidsledare som lätt anpassar dig till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring. Hos oss får du inte bara ett roligt jobb och trevliga kollegor, du får också möjlighet att göra skillnad i samhället – på riktigt. Sök idag och bli en central del av vårt viktiga arbete!

Vattholma fritidsklubb och fritidsgård har öppen fritidsverksamhet för barn och ungdomar 10-18 år i form av fritidsklubbsverksamhet för barn i åldern 10-12 år samt tonårsverksamhet för 13-18 åringar.

Mer om fritidsklubbar   Mer om fritidsgårdar

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att ta tillvara barn och ungas engagemang, kreativitet och förmågor och intressen och arbeta aktivt med det goda bemötandet och allas lika värde för att alla ska uppleva att de mår bra när de är i verksamheterna. Det ingår även att bedriva en anpassad verksamhet utifrån både individers och gruppers behov och förutsättningar.

I uppdraget ingår även att:

  • hålla kontakt med vårdnadshavare
  • samverka med exempelvis skola, socialtjänst och bibliotek
  • anordna kreativa aktiviteter
  • hantera konflikter
  • delta i kompetenshöjande utbildningar
  • delta i planeringsdagar.

Din bakgrund

Krav för att söka tjänsten är att du har en fritidsledarutbildning och eller annan pedagogisk utbildning och erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med psykisk ohälsa, arbete med barn och ungdomar med emotionella och/eller sociala svårigheter, arbete med barn och ungdomar med funktionsvariationer, arbetat med barn och unga och gärna i öppen verksamhet. Du måste också ha kunskaper inom konflikthantering.
Vi ser det som en fördel om du även har utbildning i normkritiskt arbete och ledarskapsutbildning, kunskaper inom samtalsmetodik, kunskaper inom HLR, spetskompetens inom idrott, konst och foto eller film eller erfarenhet av att arbeta normkritiskt, men tveka inte att söka tjänsten även om du inte har det.

Du anpassar dig lätt till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring. Du har lätt för att ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du en person som uttrycker dig välformulerat och tydligt i både enskilda möten och grupp. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt.
Sist men inte minst söker vi dig som ofta kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du är bra på att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet. Du tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att uppnå dina mål. 

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Maud Uppvall ansvarig chef 018-727 66 02

Facklig företrädare:
Kommunal 010-442 88 16
Vision 018-727 17 44. 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kulturförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturnämndens ansvarsområde och merparten av kommunens kulturverksamhet samt verksamhet för barn och unga. Förvaltningen handlägger också stöd och stipendier till det fria kulturlivet, studieförbund och föreningslivet i Uppsala kommun. Förvaltningen består av fem avdelningar: Kulturförvaltningens stab, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Uppsala konst och kulturarv samt Uppsala kulturskola.

Mer information om vår organisation hittar du på [url=https://www.uppsala.se/kommun-och-politik/organisation/forvaltningar/kulturforvaltningen/?selectedyear=[/url]

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: 2021-08-09 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet