Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Speciallärare på högstadiet till Valsätraskolan i Uppsala

Diarienr:
UBN-2021-01603
Arbetsplats:
Valsätraskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vi på Valsätraskolan behöver nu tillsätta en speciallärare på högstadiet. Ditt främsta uppdrag blir att ge dina elever goda ämneskunskaper och samtidigt hjälpa dem att utveckla de förmågor och strategier som behövs för att stå starka i en föränderlig värld. Vi söker dig som ser kraften i varje individ och har en stark tilltro till andra människor – är det du? 

Valsätraskolan har 970 elever och ligger 4 km söder om Uppsala centrum. På högstadiet är årskurserna fyrparallelliga. Som lärare på högstadiet ingår man i arbetslag och i skolans speciallärarteam.

Läs mer om skolan

Ditt uppdrag

Speciallärare på högstadiet (6-9) med fokus på svenska och språkutveckling. Specialläraren behöver i samarbete med ämneslärarna stötta elever i behov av stöd.
I vår organisation finns det fler speciallärare, och det är ett teamarbete att bygga upp ett gott stöd. Speciallärarna ingår i elevhälsoteamet för åldersgruppen. I din roll som speciallärare arbetar du med elever i behov av stöd enskilt, i mindre grupper eller i elevernas klasser i nära samarbete med skolans EHT och undervisande lärare. Ditt uppdrag kan också innebära viss handledning av personal för att vi ska kunna utveckla våra lärmiljöer och våra undervisningsmetoder utifrån modern skolforskning.

Din bakgrund

För att söka tjänsten ska du vara behörig speciallärare. Du har även erfarenhet av specialläraruppgiften på högstadiet. Därutöver kräver arbetet speciallärarkompetens. Det är meriterande om du har god kännedom om specialpedagogiska hjälpmedel både analoga och digitala.

Du är bra på att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Vidare är du en person som är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du samarbetar bra med andra människor.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Tomas Rylander, rektor, 018-727 62 30
Eva Wiman biträdande rektor 018-727 62 58.

Facklig företrädare:
Lärarnas riksförbund Helena Dübeck, 018-727 24 23 
Lärarförbundet Louise Plobeck, 018-727 24 95

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: 2021-08-10 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet