Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Erfarna planarkitekter till Uppsala kommun

Diarienr:
GSN-2021-00918
Arbetsplats:
Stadsbyggnadsförvaltningen, avd. plan och bygg
Förvaltning:
Stadsbyggnadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du arbeta med stadsutveckling i Uppsala, en av Sveriges snabbast växande städer? Vi söker framför allt dig med erfarenhet av stadsplanering och arbetet med detaljplaner.

Uppsalas ambitiösa arbete med samhällsövergripande satsningar och ett starkt fokus på hållbarhet har gjort att vi fått en rad olika utmärkelser. Uppsala utsågs till Sveriges bästa klimatstad 2020, och årets globala klimatstad 2018. Vi utsågs också till Sveriges bästa cykelstad för tredje året i rad. Uppsala har även nyligen utsetts till årets tillväxtkommun och den bästa stadskommunen att leva och bo i – för femte året i rad.

Uppsala har stora planer på gång! Uppsalapaketet är en överenskommelse mellan Uppsala kommun, regionen och staten, som bland annat omfattar stor stadsutveckling i Uppsalas södra stadsdelar och utbyggnad av kapacitetsstark kollektivtrafik. I Bergsbrunna planerar vi en ny stadsdel vid den nya järnvägsstationen som tillkommer när järnvägen mellan Uppsala och Stockholm byggs ut till fyra spår. Vi kommer också att planlägga stora områden för de två universiteten och fortsätta utvecklingen av den nya stadsdelen Ulleråker. Utanför Uppsalapaketet har vi ett expansivt näringsliv, med internationella läkemedelsföretag, och vi uppdaterar bland annat delar av industriområdet Boländerna till en kontors- och laboratoriestadsdel med innerstadskvaliteter. Även det stora verksamhetsområdet Uppsala Business Park står inför en spännande utveckling. Hos oss finns det plats för erfarna planarkitekter att utvecklas vidare!

Du kommer att arbeta på en av våra två planenheter tillsammans med andra kunniga arkitekter, samhällsplanerare och i nära samarbete med bland annat plantekniker och administratörer. Vi ingår i stadsbyggnadsförvaltningen som består av cirka 600 medarbetare. Förvaltningen arbetar i gränsöverskridande processer där du som planarkitekt har ett nära och väl utvecklat samarbete med bland annat enheter som arbetar med strategisk planering, anläggning samt mark och exploatering.

Din arbetsplats finns från och med senhösten 2021 i det nybyggda stadshuset med stadens bästa pendlarläge vid centralstationen i Uppsala.

Läs gärna mer om oss här! Uppsala kommun – stadsplanering

Ditt uppdrag

Som planarkitekt har du rollen som projektledare och stadsplanerare. Arbetet med att ta fram detaljplaner innebär spännande och utmanande uppgifter som kan omfatta både tidiga skisskeden, visionsarbeten, struktur- och programstudier. I förlängningen finns möjligheter att delta i det översiktliga, strategiska planarbetet. Du kan också få bidra med din arkitektkunskap i förvaltningens arbete med fastighetsutveckling.

Som planarkitekt utarbetar du planhandlingar i samspel med en mängd aktörer. Du leder planeringsprojekt som till stor del består av dialog och att finna kreativa och funktionella lösningar i stadsbyggandet. Gestaltningen spelar en viktig roll för att staden ska bli en långsiktigt hållbar plats där människor kan växa och trivas.

I uppdraget ingår skriftlig och muntlig kommunikation som t.ex. samråd med sakägare, informationsmöten för allmänheten samt att föredra ärenden för politiker i kommunens nämnder. Du bidrar liksom våra övriga medarbetare till att utveckla arbetsprocesserna inom enheten och förvaltningen.

Din bakgrund

Vi söker dig som har examen som arkitekt, planarkitekt, landskapsarkitekt, planeringsarkitekt eller motsvarande. Vi söker framför allt dig som har erfarenhet och kan driva större projekt. Du har arbetat inom stadsbyggnad och med detaljplanering, och har goda kunskaper om plan- och bygglagen, miljöbalken och annan lagstiftning som styr kommunal planering. Kunskaper i Adobe CS-programmen, GIS, CAD-ritning och Geosecma Fysisk planering underlättar för att smidigt komma in i arbetet. Om du har erfarenhet av att presentera planer, projekt m.m. är det meriterande, liksom erfarenhet av att föredra ärenden för politiska nämnder.

Som person är du bra på att kommunicera i tal, skrift och bild. Du tar ansvar för ditt arbete och driver det framåt för att nå resultat i samarbete med olika aktörer. Du utgår från helheten för att kunna se saker i ett större sammanhang och har en god analytisk förmåga, vilket innebär att du är duktig på att lösa komplexa frågor och problem. Vidare är du kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Det är också avgörande att du är bra på att samarbeta med fokus på lyhördhet och smidighet.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetscheferna Pernilla Hessling, 018-727 46 87 eller Maija Tammela Arvidsson 018-727 4625. Har du frågor om rekryteringsprocessen välkommen att kontakta Britt Pedersen, HR-specialist, 018-727 67 12.

Facklig företrädare:
Sveriges arkitekter, Sofie Rosell, 018-727 47 85
SACO, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om Uppsala kommun och stadsbyggnadsförvaltningen hittar du på Uppsala kommun – stadsplanering

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enl. överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet