Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Skolkurator

Diarienr:
UBN-2021-00996
Arbetsplats:
Uppsala estetiska gymnasium
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Att jobba inom offentlig sektor innebär möjligheten att skapa de bästa förutsättningarna för samhällets medborgare. Nu söker vi dig som har socionomutbildning med examen och vill bli en del av vårt gäng på Uppsala estetiska gymnasium. Vill du vara med och bidra på ett konkret sätt? Då bör du läsa vidare och söka jobbet som skolkurator!

Uppsala estetiska gymnasium är en kommunal gymnasieskola i Uppsala.

Här kan du läsa mer om skolan

Ditt uppdrag

I ditt uppdrag ingår att följa elevernas utveckling mot kunskapsmålen, arbeta hälsofrämjande och förebyggande tillsammans med ledning, elevhälsoteam, pedagoger och övriga kollegor på skolan. Du kommer att ha rådgivande, stödjande och motiverande samtal med elever. Vidare kommer du att arbeta med grupper i och utanför klassrummen, samordna möten kring elever samt vara beredd på att hantera kriser, konflikter och oförutsedda situationer.
Du är intresserad av att arbeta såväl med förebyggande hälsoarbete som att sköta de övrigt förekommande arbetsuppgifterna för en väl fungerande elevhälsa. Du kommer även att samarbeta med vårdnadshavare samt verksamheter och myndigheter utanför skolan.
Handledning erbjuds tillsammans med kuratorskollegor. Du kommer sitta med i skolans elevhälsoteam och utgöra en viktig funktion i relationskapandet till eleverna på vår skola.

Din bakgrund

Till den här tjänsten söker vi dig som har socionomutbildning med examen. Det är dessutom meriterande om du har normkritiskt bemötande, TMO-utbildning och eller motsvarande. Du ska ha erfarenhet av socialt arbete inom barn och unga och som skolkurator på gymnasiet. Vidare är det en fördel om du dessutom har erfarenhet av arbete som skolkurator på grundskola och socialt arbete inom socialtjänsten och/eller socialt behandlingsarbete. Du ska ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift och goda IT-kunskaper. Det är även positivt om du har goda kunskaper i ytterligare ett annat språk än svenska/engelska.

Du har förmågan att förstå konsekvenserna av olika lösningsförslag. Du har hög empatisk förmåga och en accepterande inställning till människor i din omgivning. Vidare söker vi dig som lyssnar aktivt på andra och anpassar dig till situationen och mottagaren. Du har lätt för att ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat. Sist men inte minst söker vi dig som är en utåtriktad och socialt aktiv person. Du samarbetar bra med andra människor.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Alexandra Södervall, programrektor 018-727 77 22.

Facklig företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstid t o m 2022-02-11 Omfattning: 100% Tillträde: 2021-05-03 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta den person som finns angiven i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet