Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Beredskapssamordnare till Enheten för krisberedskap och civilt försvar

Diarienr:
KSN-2021-00558
Arbetsplats:
Enheten för krisberedskap och civilt försvar
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Enheten för krisberedskap och civilt försvar går en spännande och händelserik framtid tillmötes och behöver nu utöka sitt arbetslag med en beredskapssamordnare med förmågan att förstå konsekvenserna av olika lösningsförslag. Har du tidigare erfarenhet av arbete med civilt försvar och krisberedskap och vill arbeta med beredskapasamordning och strategisk planering och utveckling? Då kan det här vara jobbet för dig! 

Avdelningen för trygghet, säkerhet och beredskap svarar för samordning och stöd i processer rörande bland annat personsäkerhet, trygghetsfrågor, försäkringsfrågor, arbete mot organiserad brottslighet och annat brottsförebyggande arbete samt krisberedskap och civilt försvar. Tillsammans med kommunala förvaltningar och bolag verkar vi för samordnade och effektiva säkerhetslösningar såväl för kommunala verksamheter som för allmänheten.

Enheten för krisberedskap och civilt försvar ansvarar för frågor rörande dessa områden, exklusive säkerhetsskydd som hanteras i en separat funktion direkt under avdelningschefen. Till området hör utredningar, utvecklingsuppdrag, utbildningar, övningar, samordning av konsultuppdrag inom området, medverkan i länsstyrelsens nätverk och kontakter med olika andra myndigheter, inte minst MSB

Enheten är placerad i Kommunledningskontoret och men arbetar med uppdrag i hela kommunen. Många utvecklande möten och insyn i andras verksamheter är därför ett berikande inslag och lyfts ofta fram av medarbetarna som något särskilt positivt.

Ditt uppdrag

I rollen som beredskapssamordnare kommer du i huvudsak att arbeta med kommunens övergripande beredskapsplanering för civilt försvar. Du agerar rådgivare och erbjuder stöd till olika verksamheter, och du ansvarar för att aktivt och systematiskt stödja kommunens verksamheter i att, genom god planering, minimera konsekvenserna av kriser för människor, verksamhet, egendom, ekonomi och miljö. Arbete med civilt försvar är en stor del av uppdraget vilket Uppsala kommun kommer att arbeta med en hel del framöver.

Du driver utrednings- och utvecklingsarbete och tar fram olika styrdokument och handlingsplaner inom civilt försvar, utbildning och övning, samt krisberedskap.

I uppdraget ingår även att driva och medverka i utbildningar och övningar, samt arbeta för att Uppsala kommun har en väl fungerande krisorganisation. Inom detta område ingår bland annat utbildningsinsatser och övningar för kommunens krisledningsorganisationer. Säkerhetsskydd är också en naturlig del i arbetsuppgifter som ingår i uppdraget.

Du ingår i kommunens krisledningsorganisation, och vid behov och efter särskild bedömning och kan du även komma att ingå i kommunens TiB-funktion (Tjänsteperson i Beredskap).

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning med registerkontroll kommer därför att genomföras före anställning. Du kommer att rapportera till enhetschefen.

Din bakgrund

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och/eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du har även erfarenhet av arbete med civilt försvar och krisberedskap. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet, genomfört utredningar, av arbete inom totalförsvaret, av att planera och genomföra och följa upp utbildningar och övningar, av arbete i krisledningsstab. Vi ser gärna att du har genomgått samverkansutbildningar i krishantering, totalförsvar eller liknande genom MSB, FHS/CTSS, eller motsvarande, utbildning inom framtagande och genomförande och uppföljning av övningar samt projektledning. Arbetet kräver dessutom goda kunskaper i Office 365.


Du är analytisk och bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Vidare har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv samt att ta initiativ och sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vi ser även att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Stefan Unnevall, enhetschef, 072-593 46 54

Fackliga företrädare: 
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta den person som finns angiven i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet