Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Fysioterapeut / sjukgymnast till sommarvikariat

Diarienr:
ALN-2021-00097
Arbetsplats:
Svartbäcksgården
Förvaltning:
Äldreförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du arbeta med bedömningar och rehabilitering på en arbetsplats som kännetecknas av bra laganda, väl utarbetade arbetsrutiner och gott samarbete mellan olika enheter? Då bör du söka tjänsten som fysioterapeut/sjukgymnast hos oss på Svartbäcksgården!

Svartbäcksgården erbjuder korttidsvård och ligger intill Fyrisån i Svartbäcken. 
Vi tar emot personer med biståndsbedömt behov av korttidsvård i åldrarna 17 och uppåt. Kriterierna för korttidsplats är förutom ett stort omvårdnadsbehov dygnet runt följande: behov av återhämtning och/eller mobilisering, kognitiv svikt, behov av avlastning för anhöriga eller behov av utredning av den enskildes möjlighet att bo kvar hemma.

Ditt uppdrag

Som fysioterapeut/sjukgymnast på Svartbäcksgården kommer du att arbeta med bedömningar och rehabilitering. Mer specifikt kommer du att arbeta med patienters rörlighet, styrka och balans. Ni arbetar i team tillsammans med aktivitetsledare, sjuksköterska, arbetsterapeut och övrig vårdpersonal.  Du kommer dessutom att handleda och instruera vårdpersonal kring vardagsrehabiliterande synsätt. Det finns tillfälle att samarbeta med vårdhundsförare.

Din bakgrund

För att arbeta som fysioterapeut/sjukgymnast på Svartbäcksgården krävs det att du har en fysioterapeutlegitimation. Det är också ett krav att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Därutöver kräver tjänsten erfarenhet av arbete som fysioterapeut. Vi ser det som meriterande om du som söker har relevanta påbyggnadskurser.

Du tar dig an ändrade förutsättningar med ett öppet sinne. Vidare är du en person med förmågan att ta hänsyn till det större perspektivet. Du förmedlar ditt budskap till individen, sammanhanget och situationen på ett pedagogiskt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Marie Olsson verksamhetschef 018-727 66 60

Facklig företrädare:
Fysioterapeuterna Ewa Larsson, 018-727 72 01

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till äldreförvaltningen. Vårt mål är att se till att äldreomsorgens tjänster håller en hög kvalitet och att äldre får den vård de behöver. I vårt uppdrag ingår att samhällsplanera och upphandla tjänster. Tillsammans med oss kan du också jobba med förebyggande och öppna insatser, inom hemtjänst, hemsjukvård, korttidsvård och på vård- och omsorgsboenden. Uppsala är medlem i Världshälsoorganisationens (WHO) nätverk för äldrevänliga städer.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstid t o m 2021-08-15 Omfattning: 100% Tillträde: 2021-06-14 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta den person som finns angiven i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet