Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Kultursekreterare till Kulturförvaltningen i Uppsala

Diarienr:
KTN-2021-00090
Arbetsplats:
Kulturförvaltningen
Förvaltning:
Kulturförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vi på Kulturförvaltningen i Uppsala kommun söker nu dig som drivs av att hjälpa och stötta andra och få möjligheten att jobba med kompetenta kollegor. Låter detta intressant? Sök tjänsten som kultursekreterare redan idag! 

Uppsala kulturskola är en del av kulturförvaltningen i Uppsala kommun. Vi erbjuder undervisning i instrumentalspel, bild & form, dans, teater, sång och kör och orkester-/ensemblespel. Sedan januari ansvarar kulturskolan för området "kultur i skola och förskola med uppdrag att ge barn och unga en likvärdig tillgång till kultur". Där arbetar i nuläget en utvecklingsledare och en kultursekreterare.

Läs mer om vår verksamhet här: kubikuppsala

Ditt uppdrag

I den här rollen kommer du först och främst att tillgängliggöra kultur för barn och unga, genom att administrera, samordna och synliggöra kulturprogram i förskola och skola. I arbetet ingår att lansera en ny digital bokningstjänst för skolan, där du utgör ett praktiskt stöd i utvecklingsarbetet. Du kommer att arbeta nära utvecklingsledaren för barnkultur och rapportera till avdelningschefen.

Din bakgrund

Krav för att söka tjänsten är att du har högskoleutbildning inom projektledning, kommunikation, humaniora eller motsvarande relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av webbredigering, administrativt arbete samt att planera och driva projekt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med kultur för barn och unga samt av bildredigering. Du har kunskap i Officepaketet, mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt kunskap i webbredigeringsverktyg. Vi ser det som meriterande om du har kunskap i Indesign och B-körkort.

Du uttrycker dig välformulerat och tydligt i både enskilda möten och grupp. Du är analytisk och bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Vidare är du en person som anpassar ditt sätt att förmedla budskap till individen, sammanhanget och situationen. Du har förmågan att prioritera i ditt arbete för att hålla uppsatta tidsramar.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Ella-Kari Norberg, kulturskolechef, 018-727 20 77

Facklig företrädare:
DIK Anna-Lotta Jadinge, 018-727 60 43

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kulturförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturnämndens ansvarsområde och merparten av kommunens kulturverksamhet samt verksamhet för barn och unga. Förvaltningen handlägger också stöd och stipendier till det fria kulturlivet, studieförbund och föreningslivet i Uppsala kommun. Förvaltningen består av fem avdelningar: Kulturförvaltningens stab, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Uppsala konst och kulturarv samt Uppsala kulturskola.

Mer information om vår organisation hittar du på [url=https://www.uppsala.se/kommun-och-politik/organisation/forvaltningar/kulturforvaltningen/?selectedyear=[/url]

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning, till och med 2022-04-30 Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta den person som finns angiven i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet