Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Parkingenjör till Parkenheten i Uppsala

Diarienr:
GSN-2021-00417
Arbetsplats:
Parkenheten
Förvaltning:
Stadsbyggnadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Letar du efter ett jobb som innebär utmanande arbetsuppgifter och komplexa ärenden? Då har vi på Parkenheten en ledig tjänst som parkingenjör som skulle passa dig. Du kommer främst att arbeta med - planera, samordna och följa upp trädvårdsinsatser samt planera ny och återplanteringsplaner av träd.
Välkommen med din ansökan redan idag!

Parkenheten är en enhet inom Stadsbyggnadsförvaltningen som sköter och underhåller kommunens parker och grönområden och skapar därigenom mervärde för Uppsalaborna.
Vi arbetar för en god och naturlig miljö med så lite miljöpåverkan som möjligt. Vi sköter bland annat om träd, skogar, lekplatser, planteringar och säsongsutsmyckningar. Med vårt arbete bidrar till trivsel och en god och vacker miljö för alla som lever i och verkar och besöker Uppsala kommun.

Här kan du läsa mer om vår verksamhet: Uppsala kommun

Ditt uppdrag

I arbetet ingår:

  • långsiktig planering och utveckling av trädvårdsinsatser och planer
  • samordna, bereda och följa upp trädarbeten, ny och återplanteringsplaner
  • hantera biotopskyddade miljöer avseende träd
  • ansvara för trädinventering och träddatabas
  • vara behjälplig som sakkunnig i anläggningsprojekt och exploateringsprojekt
  • en viktig uppgift är att vara med och utveckla Uppsala kommuns parkdrift samt arbeta med kvalitetsförbättrande åtgärder och rutiner
  • i din roll kommer du att samarbeta med arbetsledning inom parkenheterna samt övriga enheter och avdelningar inom Stadsbyggnadsförvaltningen.

Din bakgrund

Till den här tjänsten söker vi dig som har utbildning som landskapsingenjör, landskapsarkitekt och arborist och/eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Vidare har du erfarenhet av arbete med träd i stadsmiljöer, park och natur. Det är dessutom meriterande om du erfarenhet av arbete i samhällsbyggnadsprojekt, projektledningsarbeten, av arbete i kommunal förvaltning samt erfarenhet av att arbeta med olika datasystem och program. Vi ser även att du har b-körkort. Det är önskvärt om du har kunskaper i Geosecma och ArcGis.

Du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Du är en person med god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du förstår din roll utifrån helheten och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
Sist men inte minst söker vi dig med förmågan att organisera, planera och utföra ditt arbete på ett strukturerat sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Viviann Blomgren, enhetschef, 018-727 47 46
Ingemar Carlsson, enhetschef, 018-727 47 10

Fackliga företrädare:
SACO, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till stadsbyggnadsförvaltningen. Här tar vi tillsammans ansvar för helheten i stads- och landsbygdsutvecklingen. Vi ansvarar för hela samhällsbyggnadsprocessen och arbetar med strategisk planering, detaljplanering, bygglov och bostadsanpassning. Bland annat tar vi fram kommunens översiktsplan. Här kan du arbeta med frågor som rör mark och exploatering, plan och bygg, gata/park/natur samt idrott och fritid. Målet är att utveckla en attraktiv och hållbar kommun där nya kommuninvånare och företag vill etablera sig.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta den person som finns angiven i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet