Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Sommarvikarier till Uppsala kommuns vård- och omsorgsverksamheter

Diarienr:
ALN-2021-00059
Arbetsplats:
Vård- och omsorgsverksamheterna
Förvaltning:
Äldreförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du intresserad av att få värdefulla erfarenheter samtidigt som du gör någon annans sommar bra? Vill du vara en av våra vikarier som under denna sommar förgyller tillvaron för andra människor? Välkommen till Uppsala kommuns vård- och omsorgsverksamheter!

Vi behöver sommarvikarier inom flera av våra verksamheter. Inom verksamheterna finns det både unga och gamla med varierande behov som behöver stöd i sin vardag. Vill du röra på dig runt om i kommunen i sommar kan hemvården vara rätt. Om du hellre vill jobba på ett och samma ställe och stötta i aktiviteter, kan ett boende passa bättre. Är du morgontrött kanske ett arbete i nattpatrullen passar dig bäst. Vill du arbeta nära en och samma person så kan personlig assistans vara rätt. Våra verksamheter finns över hela Uppsala kommun så chansen är stor att det du helst vill jobba med finns nära.

Läs mer om våra olika yrkesområden för att välja och söka det jobb som passar dig bäst

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta med människor som behöver stöd och där du kan göra skillnad i deras vardag. Arbetsuppgifterna varierar beroende på var hos oss du arbetar. Det kan innebära att du stöttar vidolika aktiviteter som till exempel vid utflykter. Du kan också hjälpa till med mat, hygien, vanliga hushållssysslor och medicinering (med stöd av en sjuksköterska). Du kan arbeta nära dina kollegor eller mer självständigt beroende på vilken verksamhet du arbetar inom. Oavsett vilket har du alltid stöd av kunniga kollegor. Du blir uppskattad för din vilja att ta dig an och lära dig nya arbetsuppgifter och för ditt fina sätt att bemöta människor. Du träffar personer med andra liv än ditt. Hos oss får du både yrkes- och livserfarenhet.

Din bakgrund

Vi söker dig som har fyllt 18 år och har en avslutad eller pågående gymnasieutbildning. Det är meriterande om du har utbildning eller pågående studier inom till exempel vård- och omsorg, beteendevetenskap eller annat relevant område. Du behärskar det svenska språket obehindrat i både tal och skrift. God datorvana är en förutsättning för arbetet då all dokumentation sker digitalt. Inom hemvården behöver du vara bekväm med att cykla i alla väder. I vissa verksamheter behöver du ha B-körkort, det är till exempel inom nattpattrullen, vissa boenden och några av våra hemvårdsområden. Det är en fördel om du har erfarenhet från liknande verksamhet sedan tidigare men det viktigaste är att du brinner för att göra någon annans sommar bra.


Du tar dig an ändrade förutsättningar med ett öppet sinne samtidigt som du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du en person som är bra på att ge ett serviceinriktat bemötande. Utöver detta är du lugn och samlad i pressade situationer.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Lisa Bjersby och Viktoria Thorén, enheten för kompetensförsörjning på sommarvikariat.vardochomsorg@uppsala.se.

Facklig företrädare: Kommunal: 010-442 88 16.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se och på vård och omsorgsverksamhet

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning under sommaren 2021 Omfattning: 0-100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta den person som finns angiven i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet