Anställningsgaranti för utbildade barnskötare och undersköterskor

Uppsala kommun införde anställningsgarantin i september 2017. Den kommer att upphöra från första mars 2020. Syftet med anställningsgarantin var att höja intresset för utbildningarna för att säkra kompetensförsörjningen.

Sedan anställningsgarantin infördes har intresset för utbildningarna ökat. Det gör att målet med anställningsgarantin är uppnått.
Att anställningsgarantin upphör innebär att du som söker en utbildning efter 1 mars 2020 inte omfattas av anställningsgarantin. Om du däremot sökt en utbildning senast 29 februari 2020 omfattas du av anställningsgarantin.

Går du redan en utbildning och fått löfte i samband med gymnasievalet och val till vuxenutbildning omfattas du fortfarande av anställningsgarantin trots att den upphör under utbildningstiden.

Anställningsgarantin innebär att Uppsala kommun garanterar fast heltidsanställning för dig som avslutar din utbildning efter 1 juni 2018 och då har en fullständig examen från

  • vård- och omsorgsprogrammet eller barn- och fritidsprogrammet vid ett gymnasium i Uppsala kommun
  • vård- och omsorgsprogrammet eller barn- och fritidsprogrammet vid en vuxenutbildning som Uppsala kommun har avtal med.

Nya regler från 1 september 2019

Från och med 1 september 2019 gäller nya regler för dig som vill söka ett jobb inom anställningsgarantin.

Du måste skicka in din ansökan senast tre månader efter att du har avslutat din utbildning.

Du som har avslutat din utbildning mellan 1 juni 2018 och 1 september 2019 måste skicka in din ansökan senast 31 december 2019.

Om du uppfyller kraven som beskrivs i annonsen får du ett erbjudande om anställning inom nio månader. Om du ansöker innan utbildningen är avslutad får du ett erbjudande om anställning inom nio månader efter utbildningen är avslutad.

Ansök om fast anställning

Läs mer om tjänsterna och skicka din ansökan via länkarna nedan. 

Undersköterska

Läs om tjänsten som undersköterska och skicka din ansökan.

Barnskötare

Läs om tjänsten som barnskötare och skicka din ansökan.