Det pågår ett underhållsarbete på webbplatsen. Det kan medföra att visst innehåll inte går att nå. Vi planerar att vara klara under dagen.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
 1. I korthet

  I Uppsala kan du enkelt hitta rådgivning och expertstöd för att utveckla just din innovativa affärsidé, eller få hjälp att ta ditt företag till nya marknader.

 2. Företagsfrämjande aktörer

  En del av organisationerna som kommunen samarbetar med kan, utöver att ge råd och tips i ditt företagande, hjälpa till med finansiering. En del av organisationerna stödjer en viss bransch eller en särskild målgrupp.

  Vid universiteten finns studenter som kan vara en resurs för ditt företag då de till exempel kan göra projektarbeten och examensjobb, eller vara tillfällig arbetskraft.

 3. Lär känna fler företagare

  Det finns fler olika nätverk i Uppsala som du kan medverka i för att lära känna företagare i staden. En del nätverk kräver medlemskap och tar entréavgift vid evenemang. Kontakta respektive arrangör för mer information.

 4. Avtalspartners

  Uppsala kommun stödjer och samarbetar med en rad aktörer som på olika sätt främjar stadens växande näringsliv. 

 5. Projekt i samverkan

  Genom att samverka med andra aktörer från offentlig sektor, näringsliv och akademi vill Uppsala kommun effektivt skapa nya lösningar som går att applicera på kommunens utmaningar.

  LoV-IoT

  Uppsala kommun är partner till projektet LoV-IoT som syftar till att bidra till bättre folkhälsa genom en Internet of Things (IoT)-lösning för luft- och vattenövervakning.

  Läs mer på LoV-IoTs webbplats

  SimpliCITY

  SimpliCITY är ett internationellt projekt som ska göra det enklare för medborgare att göra klimatsmarta val. 

  Läs mer på SimpliCITYs webbplats

 6. Företagsregister

  Vill du veta hur många andra företag som finns i din bransch, och vilka de är? Eller undrar du hur omsättningen ser ut för ett visst företag, och hur många anställda de har?

  I näringslivsregistret för Uppsala finns information om aktiva företag och organisationer inom kommunen. Sök på bransch eller företagsnamn och få filtrerat innehåll direkt. Uppgifterna kommer från UC Selekt, UC AB och uppdatering sker månadsvis. 

  Se näringslivsregistret över företag i Uppsala

Nyheter om näringsliv och företagande

 • Ny ägare ska utveckla Storvreta centrum

  Nu är det klart vem som ska utveckla Storvreta centrum. Botrygg köper fem fastigheter av Uppsala kommun och utifrån en gemensam vision för Storvreta inleds nu en utvecklingsprocess för området.

 • Snabbare, säkrare och avgiftsfritt

  För att stötta företagen under coronakrisen har kommunen slopat markhyran och snabbat på tillståndsprocessen för uteserveringar. Sina Ibrahimkhel gläds och förbereder 40 extra sittplatser på sin uteservering.

 • Uppsala kommun gör större inköp av skyddsutrustning – och uppmanar alla att stanna hemma i påsk

  Uppsala kommun intensifierar insatserna när det gäller att säkra tillgången till skyddsutrustning inom vården och omsorgen. Kommunen ska bland annat samverka med andra kommuner och regioner för att göra större inköp. Dessutom uppmanas företagare att skänka godkänd skyddsutrustning. Uppsalaborna uppmanas även att stanna hemma i påsk.

Se fler nyheter

Kampanjer

 • Företagsbesök

 • Framtidens varulogistik

  Mässan Framtidens varulogistik – en spännande dag med fokus på innovation och möten.

 • Innovation - för en smartare väg till framtiden

  På den här webbplatsen hittar du råd, stöd och tips för utvecklingsarbete och innovation. Allt digitalt stöd är öppet för alla. Personlig rådgivning är endast öppen för chefer och medarbetare i Uppsala kommunkoncern.

Så arbetar vi med näringsliv och företagande

 • Så arbetar vi med:

  Näringsliv

  Uppsala kommun har 230 000 invånare och 22 000 företag. Av dessa är 13 000 enmansföretagare. Kommunen planerar för en befolkning på 350 000 personer år 2050. Det gör oss till en av Sveriges mest expansiva kommuner.