Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Verksamhetschef daglig verksamhet

Diarienr:
OSN-2021-00312
Arbetsplats:
Daglig verksamhet
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du en trygg och lyhörd ledare? Vill du vara med och utveckla Sveriges största dagliga verksamhet? 

Vi söker nu en engagerad verksamhetschef till vårt team, för att vara med och fortsätta utveckla Sveriges största dagliga verksamhet.

Som verksamhetschef hos oss ingår du i ledningsgruppen för daglig verksamhet inom kommunens egen regi, och rapporterar till områdeschef. Du har ansvar för mellan 2-14 arbetsplatser/ enheter, och har som huvudsaklig uppgift att ge dina medarbetare de förutsättningar som krävs för att de ska lyckas i sina uppdrag. Till din hjälp i arbetet finns kompetenta kollegor och stabsfunktioner. Vi arbetar tillsammans, välkomnar nyskapande, och gör skillnad för många Uppsalabor och deras anhöriga.

Vår dagliga verksamhet omfattar totalt ca 80 arbetsplatser runt om i Uppsala. De insatser vi utför inom daglig verksamhet utgår ifrån biståndsbeslut enl. LSS 9 § 10, och verkställs efter den enskildes individuella önskemål, förutsättningar och behov. Som verksamhetschef är en av dina främsta uppgifter att genom ett operativt och nära ledarskap ge dina medarbetare förutsättningar att lyckas i sina uppdrag.

Välkommen med din ansökan!

Läs mer om daglig verksamhet här!

Ditt uppdrag

Som verksamhetschef förmedlar du visioner och mål så att medarbetare förstår och känner sig delaktiga. Du uppmuntrar deras drivkraft och kreativitet inom arbetets ramar. Som en viktig del i uppdraget för du fram idéer och deltar i ledningsbeslut som rör hela området. Med stöd av kollegor, områdeschef och staber tar du ansvar för budget och resultat mot uppsatta mål inom din egen verksamhet. Utöver budget- och verksamhetsansvar, ingår personal-, arbetsmiljö- och rehabiliteringsansvar.

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning från t.ex. sociala omsorgsprogrammet, socionomprogrammet, personalvetarprogrammet, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Vi förväntar oss att du har kunskaper inom relevanta lagrum såsom LSS, SoL, HSL och arbetsrätt. Antingen har du erfarenhet av chefsuppdrag innehållande budget- och personalansvar eller gedigen mångårig erfarenhet av arbete inom LSS i arbetsledande funktion.

Du har goda kunskaper i Office-paketet och är van att lära dig nya program och system. Om du inte har erfarenhet av chefsuppdrag är det meriterande om du arbetat med systematiskt arbetsmiljöarbete, självständigt budgetarbete såsom prognos och analys. Om du har erfarenhet som chef är det meriterande om du tidigare har arbetat inom i daglig verksamhet enligt LSS, alternativt annan insats enligt LSS. B-körkort är en fördel.

Du är en lyhörd ledare som av din omgivning upplevs som smidig och lätt att samarbeta med. Du är samtidigt beslutsmässig och resultatorienterat och har god förståelse för de ekonomiska samband och faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Rasmus Wennström, områdeschef , 018-727 21 53. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Britt Pedersen, HR-specialist, 018-727 67 12. Vi avser att genomföra digitala intervjuer d. 18 samt d. 21e och 22e juni.

Fackliga företrädare: 
Vision, Lena Wiksten Andersson, 018-727 24 30 
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst. Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet