Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Välkommen till uppsala.se

Aktuellt

 • Information med anledning av covid-19

  Uppsala kommun följer utvecklingen och arbetar aktivt för att minimera smittspridningen av covid-19. Här hittar du information om de åtgärder vi gör i våra verksamheter och hur det påverkar dig som bor, verkar och vistas i Uppsala.

 • Minskad smittspridning är ditt ansvar

  Det är ditt ansvar att bromsa smittspridningen i Uppsala. Vi måste alla ställa in, ställa om och ställa upp. Och det finns många val för dig som vill minska smittspridningen i vardagen. Det kan handla om olika utomhusaktiviteter, digitala upplevelser eller alternativa färdsätt. Här hittar du några tips.

 • Äldre mår bättre när träffpunkter 65+ ses utomhus under pandemin

  Träffpunkter 65+ gör det möjligt för äldre att ha socialt umgänge och fysisk aktivitet utomhus. Det är en åldersgrupp som annars har fått stå tillbaka mycket under pandemin. Att kunna ses och röra på sig tillsammans på ett säkert sätt påverkar hälsan och välbefinnandet till det bättre.

 • Trygghet och välfärd i Mål och budget för 2021

  Kommunfullmäktige har beslutat om Mål och budget 2021 med plan för 2022- 2023. Fokusområden är jobb och företagande, likvärdig skola, trygghet och fossilfritt 2030.

Nyheter

 • Cityvärdar för mindre trängsel

  Nyrekryterade cityvärdar lotsar från och med idag fredag besökare i Uppsala stadskärna. Värdarna ska hjälpa till att undvika trängsel under julhandeln och därmed minska risk för smittspridning.

 • Fritidsgårdarna pausar kvällsverksamheter från 24 november

  Fritid Uppsala pausar och ställer om alla kvällsaktiviteter på fritidsgårdarna fram till 13 december på grund av personalbrist. Under perioden kommer fritidsklubbarna att prioriteras och hålla öppet.

 • Max 8 deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar

  Idag har länsstyrelsen i Uppsala län fattat beslut om max 8 sittande deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i länet.

 • Parkera för en krona i city

  Från och med lördag 21 november kan du parkera för en krona i Uppsalas stadskärna. Det är en del av kommunens paket för att stötta det lokala näringslivet och för att minska trängseln i kollektivtrafiken.

 • Återbruket ställer om och skänker julsaker

  Med anledning av covid-19 håller Återbruket sin second hand butik stängd under en period. Det gör att alla julsaker inte kommer att kunna säljas i butiken. Därför ställer Återbruket om och skänker julsakerna till de kommunala verksamheter som har behov av pynt med hopp om att bidra till att elever, brukare, medarbetare med flera ska få en ljus högtid.

 • Promenader ger bra värden för deltagarna på daglig verksamhet

  När daglig verksamhet på Knivstagatan ställde om på grund av coronan och började med dagliga promenader upptäckte både deltagare och personal många goda hälsoeffekter. Därför fortsätter de att motionera tillsammans.

Visa fler nyheter