Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Den 9 juni 2024 är det val till Europarlamentet, även kallat EU-valet. Samtidigt är det en folkomröstning om Uppsalas samhällsutveckling i stad och tätorter. Resultatet i folkomröstningen blir ett underlag till Uppsala kommuns översiktsplan.

 • För dig som ska rösta

  Här kan du läsa mer om bland annat vem som får rösta och hur du röstar i valet till Europaparlamentet och folkomröstningen.

 • För dig som ska jobba med valet

  Du behövs för att demokratin ska fungera. Över 1 500 personer kommer jobba i valet till Europaparlamentet, även kallat EU-valet, och folkomröstningen våren 2024.

 • För dig som representerar ett parti

  Här hittar du information som berör de partier som ställer upp i val till Europaparlamentet. Det handlar om vallokaler, vad som gäller för utdelning av valsedlar, partiaktiviteter i anslutning till vallokal med mera.

 • Folkomröstningen 2024

  Den 9 juni är det folkomröstning i Uppsala kommun. Det är samtidigt som valet till Europaparlamentet. Här kan du läsa på inför folkomröstningen och få mer information om vad frågan handlar om.

 • Vi ansvarar för att valet går till på rätt sätt

  När det är dags för val ser Uppsala kommun till att det finns lokaler att rösta i och röstmottagare som tar emot rösterna. Kommunen ordnar utbildningar för röstmottagarna och tar fram information om var, när och hur väljarna kan rösta.