Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Att jobba i Uppsala kommun

Är du nyfiken på att bli en av oss? Här kan du få en inblick i hur det är att arbeta i Uppsala kommun. Vi har många olika yrken inom våra verksamheter. Tillsammans gör vi skillnad för både samhällsutvecklingen och människor i deras vardag. Hoppas du blir inspirerad av våra medarbetares berättelser och får upp ögonen för hur viktigt, givande och spännande ett arbete i Uppsala kommun kan vara.

Det här är Uppsala kommun

 • Det här är Uppsala kommun

  I Uppsala kommun finns över 200 olika yrken. Här finns många spännande karriärmöjligheter. Tillsammans skapar vi de bästa förutsättningarna för alla som bor, verkar och vistas i kommunen. Läs mer om vilka vi är, vad som driver vår utveckling framåt och vad du som medarbetare kan förvänta dig av oss.

Våra kollegor berättar

1 av 11
Emina Sesto

”För mig är det otroligt viktigt att jobba med samarbete i en grupp. Jag tror på att dela ledarskapet och att hela teamet känner att de är med och fattar beslut som gör vår verksamhet bättre.”

Emina Sesto

Verksamhetschef

Läs om Eminas jobb som verksamhetschef

Här finns många jobb och möjligheter

 • Arbeta inom förskola och skola

  Som medarbetare i förskola och skola i Uppsala kommun får du stabiliteten, tryggheten och ansvarstagandet som finns i en kommun.

 • Arbeta inom vård och omsorg

  Sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut eller undersköterska? Vår stora organisation ger goda förutsättningar för stöd och lärande.

 • Arbeta inom kommunledning, samordning och stödfunktioner

  Kommunledningskontoret stöder nämnder, förvaltningar och kommunala bolag i allt från långsiktiga strategier till dagliga servicetjänster. Genom att arbeta hos oss bidrar du till att förvaltningar och bolag kan utföra sina uppdrag och nå de politiska målen.

 • Arbeta inom miljöförvaltningen

  Som medarbetare inom miljöförvaltningen i Uppsala kommun får du chansen att göra verklig skillnad för alla som bor, verkar och vistas i Uppsala kommun. Vårt mål är att alla ska leva i en hälsosam miljö.

 • Arbeta inom brandförsvaret

  Som deltidsbrandman fyller du en mycket viktig samhällsfunktion. Dessutom får du utbildning, spännande arbetsuppgifter och en svårslagen gemenskap.

 • Tips till dig som söker jobb

  Här kan du få tips om jobbsökande från en av våra HR-specialister och läsa om hur en rekrytering går till i Uppsala kommun.

 • För dig som är student

  Du som studerar på högskola eller vuxenutbildning kan ansöka om praktik eller att bli studentmedarbetare hos oss.

 • Sök sommarjobb eller timanställning

  Hos oss finns tjänster för dig som är skolungdom, som studerar vidare eller som vill ta steget in i ett yrke.

Här får du möjlighet att växa

 • Det här får du som medarbetare

  Vi anser att våra medarbetare är det viktigaste vi har, därför är vi glada över att kunna erbjuda förmåner och förutsättningar som ger dig balans mellan arbete och fritid.

 • Ta del av vår introduktionsutbildning

  Som ny medarbetare hos oss får du en anpassad introduktion till den verksamhet du ska arbeta inom. Men redan nu kan du ta del av vår gemensamma digitala introduktionsutbildning och lära dig mer om hur det är arbeta i Uppsala kommun.

Lediga tjänster

På Uppsala kommun finns det många lediga tjänster att söka. Sök redan idag. Bli en av oss!

Kampanjer
 • Drömarbetsstaden i Uppsala 14 maj 2024

 • Jobba som sjuksköterska

  Uppsala kommun behöver dig och din akademiska kompetens som sjuksköterska. Nu hoppas vi att du tar ett aktivt steg och vill vara med och utveckla våra verksamheter i Uppsala kommun.

 • Jobba som socionom

  Jobba som socionom i Uppsala kommun. Du har goda utvecklingsmöjligheter och nära till kollegor och chefer. Här finns plats för dig!