Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Det här erbjuder vi dig som medarbetare i Uppsala kommun

Våra medarbetare är det viktigaste vi har, därför är vi glada över att kunna erbjuda bra förmåner och anställningsvillkor som ger dig trygghet och goda förutsättning till balans med arbete och fritid.

Genom kollektivavtalet får du fördelaktiga villkor för till exempel semester, föräldraledighet, tjänstepension och försäkringar. 

Läs mer om förmåner i kollektivavtalet (Sveriges Kommuner och Regioner)  

Uppsala kommun erbjuder även andra förmåner utöver det som är lagstadgat och ingår i kollektivavtal.    

Flexibel arbetstid 

Inom Uppsala kommun har vi arbetstidsavtal som ger dig möjlighet till flexibla arbetstider. Avtalen kan skilja sig mellan olika verksamheter och anställningsformer. 

Kommunstyrelsen har beslutat att heltid som norm ska gälla i Uppsala kommun. Det innebär att alla tillsvidareanställningar, med undantag för enstaka grupper, ska vara på heltid.  

Du som har en heltidsanställning har rätt att vara tjänstledig på deltid. Det innebär att heltid är norm och deltid ett aktivt val som medarbetare enligt vissa förutsättningar har rätt till.  

Vissa arbetsplatser i kommunen tillämpar Aktivitetsbaserat arbetssätt (ABW). Det är en modell för arbete som innebär att medarbetaren kan arbeta från olika ytor beroende på vad som ska göras. Det begränsas inte till kommunens lokaler eller tjänsteställen. Arbete kan utföras från hemmet, ett stadsbibliotek, en tillfällig vistelse på annan ort eller på annat ställe som är  lämpligt utifrån arbetsuppgifterna. 

Medarbetare som inte arbetar aktivitetsbaserat kan i vissa fall också arbeta från annan fysisk arbetsplats. Verksamhetens behov avgör.

Löneväxling   

Löneväxling innebär att du som är anställd kan växla en del av din bruttolön mot pensionssparande eller att hyra någon typ av utrustning. Du som är tillsvidareanställd i kommunen har till exempel möjlighet att hyra it-utrustning, kontorsmöbler eller cykel via bruttolöneavdrag under särskilda beställningsperioder. 

Kompetensutveckling   

Som medarbetare i Uppsala kommun har du många möjligheter till utveckling. Genom att utveckla och förbättra arbetssätt, ta dig an nya utmaningar, lära av dina misstag och få feedback bygger du på din kompetens och erfarenhet. Du utvecklas också genom att lära av andra, till exempel när du utbyter erfarenheter med dina kollegor. 

Utveckling kan också ske genom utbildning. Uppsala kommun erbjuder ett brett urval av utbildningar, både e-utbildningar och fysiska kurser inom en rad kompetensområden via vår Lärportal. Genom kontinuerlig dialog med din chef planerar ni tillsammans vilken kompetensutveckling som passar bäst för dig. 

För att tillgodose behovet av chefer i våra verksamheter har vi bland annat ett mycket uppskattat Ledarlabb. Som medarbetare kan du en gång om året söka och förhoppningsvis bli en av de antagna till Ledarlabbet. Under cirka sex månader får du öva ledarskap tillsammans med deltagare från hela kommunkoncernen. Ledarlabbet präglas i hög grad av träning och reflektion kring teorier och verktyg. Utöver Ledarlabbet finns ett stort utbud av stöd, utbildningar och nätverk för chefer.

Hälsa och friskvård 

Hälsofrämjande insatser är en viktig del av arbetsmiljöarbetet och vi erbjuder därför ett antal olika möjligheter. Vi har även avtal för företagshälsovård.

Friskvårdsbidrag 

Som medarbetare i Uppsala kommun får du varje år ett friskvårdsbidrag. Beloppet laddas upp hos vår leverantör och du kan använda det till termins- och årskort vid olika anläggningar eller för engångsinsatser som exempelvis massage, viktklubbar, startplatser i olika lopp eller kulturevenemang. Valen är många. 

Personalföreningen PULS 

PULS är vår personalförening som erbjuder en mängd aktiviteter under året. Fotokurs, körsång, gemensamma joggingturer, golf, bordtennis, boule och tennis är bara några exempel. Liksom teater, utställningar, studiebesök eller kurser. Föreningens uppdrag är att ge alla medarbetare ett enkelt sätt att få tillgång till motion, friskvård och kultur. 

Terminalglasögon  

Du som har datorn som arbetsredskap får så kallade terminalglasögon kostnadsfritt. Beroende på arbetsuppgifterna och hur rörlig du är i ditt arbete kan du också få dubbelslipade eller progressiva glasögon.  

Nyheter om jobb och karriär

 • Snart syns 1 500 niondeklassare på sina feriejobb runt om i Uppsala

  Elever i årskurs 9 har under våren haft möjlighet att anmäla intresse för att jobba hos kommunen i sommar, även kallat feriejobb. 1 900 ungdomar har anmält sig och 1 500 av dem har tackat ja till sin erbjudna plats.

 • Uppsalas unga företagare triumferar i SM – så nådde de toppen

  Två guld och två silver i årets upplaga av SM i Ung företagsamhet gick till UF-företagare från Uppsala kommun. Grattis säger vi, det bådar gott för ett framtida Uppsala med drivkraft och entreprenörsanda. Störst framgång fick Dienaci UF som lyckades kamma hem en andraplats i den mest prestigefulla kategorin Årets UF-företag. Nu har de valt att fortsätta driva företaget, förhoppningsvis även internationellt.

 • Hurra för sjuksköterskorna idag!

  I dag 12 maj är det Internationella sjuksköterskedagen till minne av Florence Nightingale. I Uppsala kommun har vi drygt 225 sjuksköterskor som jobbar inom allt från äldreboenden och hemsjukvård till socialpsykiatri och joursjukvård. Och mycket mer.

Se fler nyheter
Kampanjer
 • Jobba som sjuksköterska

  Uppsala kommun behöver dig och din akademiska kompetens som sjuksköterska. Nu hoppas vi att du tar ett aktivt steg och vill vara med och utveckla våra verksamheter i Uppsala kommun.

 • Jobba som socionom

  Jobba som socionom i Uppsala kommun. Du har goda utvecklingsmöjligheter och nära till kollegor och chefer. Här finns plats för dig!