Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

 1. I korthet

  Vill du arbeta som studentmedarbetare eller praktisera hos Uppsala kommun? Läser du en utbildning på universitet eller högskola kan du söka jobb som studentmedarbetare. Går du en utbildning inom exempelvis vård och omsorg eller pedagogik där praktik är en del av utbildningen kan du kontakta någon av kommunens verksamheter.

 2. Arbeta som studentmedarbetare

  Du som har klarat av minst 60 högskolepoäng på universitetet eller högskola och är intresserad av att arbeta några timmar i veckan vid sidan av dina studier kan ansöka till att arbeta som studentmedarbetare.

  I Uppsala kommun finns möjlighet att arbeta som studentmedarbetare om du studerar på universitet, högskola eller annan eftergymnasial utbildning. Som studentmedarbetare utför du ett kvalificerat arbete kopplat till och parallellt med dina heltidsstudier.

  Det här får du som studentmedarbetare:

  • En timanställning terminsvis och lön som betalas ut månadsvis.
  • 5 – 15 timmars arbete per vecka.
  • Möjlighet att använda dina teoretiska kunskaper i praktiken redan under studietiden.
  • Flexibelt schemat anpassat efter dina studier.
  • En handledare under din anställning

  Aktuella studentmedarbetaruppdrag

  När det finns aktuella studentmedarbetaruppdrag hittar du dem på sidan om lediga jobb (uppsala.se).

 3. Aspirantprogram för dig som socionomstudent

  På socialförvaltningens aspirantprogram får du som socionomstudent möjlighet att varva dina studier med arbete som socialsekreterare. Aspirantprogrammet är ett slags traineeprogram som du kan söka till under sista året på din utbildning.

  Socialförvaltningens aspirantprogram

 4. Praktik för dig som går på högskola/universitet eller vuxenutbildning

  Studerar du på universitet/högskola eller på en vuxenutbildning och är nyfiken på vad Uppsala kommun kan erbjuda? När du gör praktik får du möjlighet att använda dina teoretiska kunskaper i praktiken och få insyn i vad ditt framtida yrke har att erbjuda. Samtidigt får du dela med dig av dina kunskaper till kommunens verksamheter.

  Läser du till lärare, förskollärare, sjuksköterska eller annan utbildning där praktik är en del av kursplanen ska du vända dig till din VFU-samordnare.

  Läs mer om verksamhetsförlagd utbildning (VFU) inom vård och omsorg.

  Läs mer om verksamhetsförlagd utbildning (VFU) för lärare .  

  Aktuella praktikuppdrag

  För tillfället finns inga uppdrag att söka.

Nyheter om jobb och karriär

 • Snart syns 1 500 niondeklassare på sina feriejobb runt om i Uppsala

  Elever i årskurs 9 har under våren haft möjlighet att anmäla intresse för att jobba hos kommunen i sommar, även kallat feriejobb. 1 900 ungdomar har anmält sig och 1 500 av dem har tackat ja till sin erbjudna plats.

 • Uppsalas unga företagare triumferar i SM – så nådde de toppen

  Två guld och två silver i årets upplaga av SM i Ung företagsamhet gick till UF-företagare från Uppsala kommun. Grattis säger vi, det bådar gott för ett framtida Uppsala med drivkraft och entreprenörsanda. Störst framgång fick Dienaci UF som lyckades kamma hem en andraplats i den mest prestigefulla kategorin Årets UF-företag. Nu har de valt att fortsätta driva företaget, förhoppningsvis även internationellt.

 • Hurra för sjuksköterskorna idag!

  I dag 12 maj är det Internationella sjuksköterskedagen till minne av Florence Nightingale. I Uppsala kommun har vi drygt 225 sjuksköterskor som jobbar inom allt från äldreboenden och hemsjukvård till socialpsykiatri och joursjukvård. Och mycket mer.

Se fler nyheter
Kampanjer
 • Jobba som sjuksköterska

  Uppsala kommun behöver dig och din akademiska kompetens som sjuksköterska. Nu hoppas vi att du tar ett aktivt steg och vill vara med och utveckla våra verksamheter i Uppsala kommun.

 • Jobba som socionom

  Jobba som socionom i Uppsala kommun. Du har goda utvecklingsmöjligheter och nära till kollegor och chefer. Här finns plats för dig!