Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Aktuellt

Aktuellt inom Trygghet och säkerhet

  • Statsbidrag riktat till barn och unga i utsatta områden

    Uppsala kommun får åtta miljoner kronor från Socialstyrelsen 2021, för att vidareutveckla sitt brottsförebyggande arbete och sociala insatser med barn och ungdomar i utsatta områden.

  • 5 miljoner ska få fler att lämna kriminalitet

    Uppsala kommun startar en avhopparverksamhet i nära samverkan med polisen och andra berörda myndigheter. Målet är att fler personer ska lämna en kriminell verksamhet och att de ska kunna vända sig till socialförvaltningen för stöd och hjälp. Fyra nya medarbetare rekryteras och en ny organisation sjösätts.

  • Ett år i trygghetens tjänst

    Under 2020 har Uppsala ungdomsjour ökat samverkan med förvaltningar inom kommunen, polisen och frivilligorganisationer, ordnat lovjobb för högstadieelever och utvecklat arbetet med skolmedling. Det har varit ett utmanande och samtidigt utvecklande år.

  • Socialtjänsten tar ett helhetsgrepp i arbetet med barn och unga i riskzon för kriminalitet

    Uppsala kommun intensifierar nu arbetet med barn och unga som befinner sig i riskzon för kriminalitet med ett nytt arbetssätt. Arbetet innebär bland annat att en enhet inom socialförvaltningen kommer arbeta särskilt mot barn och ungdomar som bidrar till att skapa social oro eller begår kriminella handlingar. Socialsekreterare kommer också vid...

  • Brandmän besöker skolor digitalt

    Alla elever som går i sjunde klass får besök av brandmän i förebyggande syfte. Klasser som har haft en brandincident får också besök, för att inte någon ska falsklarma eller elda skräp igen. I december var det premiär i Björklinge för coronasäkra, digitala dragningar.

  • Trygghetsskapande arbete för unga tar inte julledigt

    Extra trygghetsvandringar i centrala Uppsala, kurator via telefon alla vardagar och nattvandringar är exempel på Uppsala ungdomsjours arbete för ungas trygghet under jullovet.

  • Tänd gärna ljus och kom ihåg att släcka dem

    Visst är det mysigt att tända levande ljus när det är så mörkt och kallt. Men visste du att över hälften av alla bränder som orsakas av levande ljus sker i december?

  • Belysning i Uppsala centrum för ökad trygghet och trivsel

    Kommunstyrelsen beslutade den 10 november 2020 att trygghetsbelysning ska installeras på Klostergatan mellan Svartbäcksgatan och Dragarbrunnsgatan. Installationen görs för att öka attraktiviteten i Uppsala city och bidra till ökad trygghet och ökad trivsel i stadsrummet.

  • Stöd för att förebygga användande av droger bland unga

    För dig som arbetar med barn och unga finns nu en webbportal med information och material om att förebygga användning av droger.

  • Förstärkta insatser mot ungdomskriminalitet

    Uppsala kommun förstärker socialtjänstens insatser mot ungdomskriminalitet. Nu införs nya arbetssätt med särskilt fokus på barn och unga som begår brott eller är i riskzon för kriminalitet och ett ökat samarbete med polisen.

  • AMP (Affärs- och medborgarplats)

    En ny modell för att skapa trygga och attraktiva platser för alla testas i Uppsala.

  • Bygglovstillsyn - extra fokus på Gottsunda, Stenhagen och Gränby under 2020

    Stadsbyggnadsförvaltningen arbetar för att den bebyggda miljön i Uppsala ska vara säker, hälsosam och tillgänglig. Enheten för tillsyn ser sedan till att det efterlevs.

  • Flytt av brända bilvrak prioriteras

    Uppsala ska vara en ren, trygg och välskött kommun. Nedskräpning, övergivna bilar och klotter bidrar till otrygghet. Därför prioriterar kommunen att arbeta mot detta i syfte att skapa högre trygghetskänsla och för att bidra till en trivsammare boendemiljö.

  • Samverkan med polisen

    Kommunen arbetar för att förebygga brott och skapa trygghet. Tillsammans med andra aktörer vill vi stärka samhällets krafter för att skapa ett tryggare och säkrare Uppsala. Arbetet med att minska brottsligheten och öka Uppsalabornas trygghet sker i samverkan med polisen och Brottsförebyggande rådet, men även med fastighetsägare, näringsliv,...

  • Brottsförebyggande samverkan gör skillnad

    En permanent områdespolisgrupp, bättre belysning, fler jobbmöjligheter för unga och stärkt samarbete mellan skola, polis och socialtjänst. Det är några exempel på vad medborgarlöftet för Gottsunda/Valsätra 2019 - 2020 har resulterat i.