Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Information

Skicka in ansökan och handlingar senast 7 december

Du som har påbörjat ett ärende i bygglovhjälpen behöver skicka in din ansökan eller anmälan senast 7 december 2022. Om du inte gör det kommer dina handlingar raderas och du behöver ladda upp dem igen. Detta eftersom vi gör uppdateringar i systemet. 

Mellan den 8-11 december kommer det inte vara möjligt att söka bygglov, annat lov eller göra en anmälan via vår e-tjänst bygglovhjälpen. Du som vill söka lov eller göra en anmälan under den tiden, kan göra det via blankett som du hittar längre ned på sidan.

Har du frågor, kontakta Kontaktcenter.

Det kan kännas krångligt och svårt att söka bygglov, särskilt när du gör det första gången. Bygglovhjälpen är ett digitalt verktyg som visar om du behöver söka bygglov och vad du i så fall behöver få med dig för att skicka in en komplett ansökan. 

För att det ska bli enklare att söka bygglov har vi tagit fram den digitala tjänsten Bygglovhjälpen. Genom den kan du få hjälp med

 • att ta reda på om du behöver söka bygglov, göra en anmälan eller göra en ansökan för ditt projekt
 • att hitta checklistor som visar vad du behöver få med dig i din ansökan för att den ska vara komplett, en komplett ansökan gör att du får snabbare besked i ditt ärende
 • att förstå hur handläggarprocessen går till
 • att veta vad som händer med din ansökan eller anmälan efter att du skickat in den.

Du kan alltid höra av dig till Kontaktcenter om du behöver hjälp eller stöd med din ansökan eller anmälan. Kontaktcenter kan också svara på allmänna frågor om bygglov.

Se information för dig som vill ansöka via blankett

Starta bygglovhjälpen

Aktuellt inom bygga, riva och installera

Bygglovhjälpen

Det kan kännas krångligt och svårt att söka bygglov, särskilt när du gör det för första gången. Bygglovhjälpen är ett digitalt verktyg som leder dig till rätt information och berättar vad du behöver få med dig när du skickar in en ansökan. Du är alltid välkommen att höra av dig till någon av våra bygglovhandläggare så reder vi ut ditt ärende tillsammans!

Nyheter om bygga, riva och installera

 • Installera eldstad hemma? Tänk på detta

  Med höjda elpriser har intresset för att värma upp sitt boende med eldstad ökat markant. Tänk på att det kan finnas andra mer klimatsmarta lösningar. Om du ändå vill installera en ny eldstad eller ändra något i din befintliga installation, behöver du göra en anmälan eller ansöka om bygglov. Det är också viktigt att du eldar säkert och så klimatsmart som möjligt.

Så arbetar vi med bygga, riva och installera

 • Så arbetar vi med:

  Tillsyn inom plan- och bygglagen

  Det är viktigt att vår bebyggda miljö är säker, hälsosam och tillgänglig. Tillsyn är ett viktigt verktyg för att uppnå detta.