Från och med 11 maj råder eldningsförbud i Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Uppsnack

Uppsnack är ett samtal där du har chansen att berätta om hur du vill ha det i framtidens Uppsala, där de goda liven får ta plats.

Det händer spännande saker i Uppsala kommun. Ett lite mer hållbart och mänskligt sätt att se på balansen mellan god livskvalitet och smart utveckling är under framväxt. Där vi låter människors drömmar och behov styra vad vi utvecklar i stället för tvärtom. Tillsammans utvecklar vi Uppsala kommun för att du och kommande generationer ska trivas.

Uppsnack – en del av demokratin

Det finns fem nivåer av delaktighet i Uppsala kommuns samhällsbygge. Vi kallar det delaktighetstrappan. Här finns flera tillfällen för dig att tycka till och berätta om hur du vill att utvecklingen ska vara. Uppsnack är ett sätt att göra din röst hörd i ett tidigt skede av den demokratiska beslutsprocessen.

uppsnack_Affisch utan pil.jpg

Kommande tillfällen

Under våren kommer Uppsnack att åka ut på turné och besöka olika platser i Uppsala kommun. Fler platser kommer löpande att planeras in. Hoppas vi ses när vi besöker just ditt närområde. Din röst är viktig för att vi ska kunna utveckla Uppsala så bra som möjligt.

Genomförda dialoger och samtal

Björklinge 29–31 mars

Uppsala kommun fanns på plats i Björklinge för att lyssna in invånares tankar och idéer 29–31 mars. Responsen hos de boende och verksamma i Björklinge var stor. Många av de besökande uttryckte sig mycket positiva till att kommunen var tillgänglig på plats i tre halvdagar för att synas och lyssna. Under dessa dagar fick vi in många bra och värdefulla synpunkter om framtidens Björklinge.

Läs mer och ta del av resultat av dialogen i Björklinge 29–31 mars

Bälinge/Lövstalöt 8–10 mars

Uppsala kommun vill rikta ett stort tack till alla engagerade boende och verksamma i Bälinge och Lövstalöt som kom och delade med sig av synpunkter kring den framtida bygde- och ortsutvecklingen. Ungefär 150 personer besökte oss i vår mobila dialogplattform 8–10 mars. De flesta hade tankar om vilka värden och kvalitéer som skulle kunna stärkas ytterligare, medan färre hade synpunkter som rörde vad man önskade mindre av. Mer om vad Bälinge- och Lövstalötbor reflekterade över kommer att publiceras på kommunens webbplats i slutet av april 2023.

Läs mer och ta del av resultat av dialogen i Bälinge/Lövstalöt 8–10 mars

 

Fler tillfällen att vara en del av samhällsutvecklingen

Ibland arrangeras dialoger eller samtal av andra aktörer än kommunen. Det kan vara markägare eller byggaktörer som inför planläggningar genomför dialoger eller informationskampanjer till eller med boende och intressenter i närområdet. Här samlar vi de dialoger vi får kännedom om.

Norra Sunnersta - UAF - Uppsala Akademiförvaltning

Mer om hur vi jobbar med samhällsutveckling

Samhällsplanering 

Uppsala utvecklas - se vilka projekt och områden som är planerade i kommunen

Hitta detaljplaner och områdesbestämmelser

Få koll på hela Uppsalas utveckling – prenumerera på nyhetsbrevet

Mer om hur vi jobbar med dialoger

Riktlinje för medborgardialog 

Engagera dig och påverka - se och tyck till om pågående samråd, granskningar och andra dialoger