Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

 1. I korthet

  COPE föräldrautbildning finns för dig som vill ha stöd i föräldraskapet, stärka relationen till ditt barn och hitta nya sätt att minska tjat och bråk i familjen.

  Alla våra kursledare har gått Svenska COPE-föreningens kursledarutbildning och har lång erfarenhet av arbete med familjer.

  Vi erbjuder COPE varje termin. COPE är kostnadsfritt.

  COPE står för The Community Parent Education Program. Programmet är ursprungligen framtaget i Kanada och är en utbildning som hjälper dig att hitta nya verktyg i föräldraskapet.

 2. Utbildning som ger verktyg

  Genom COPE föräldrautbildning får du verktyg för att bättre förstå och hantera ditt barns beteende. Utbildningen utgår från konkreta problemsituationer som alla kan känna igen sig i. Du går utbildningen tillsammans med andra föräldrar som har liknande erfarenheter.

  Utbildningen består av åtta träffar som är två timmar vardera. Första träffen är 2,5 timme.

  De första tillfällena skapar en grund som hela kursen vilar på. Strategierna i kursen bygger på varandra. Vid varje tillfälle introduceras en ny strategi. Vi har diskussioner utifrån filmklipp från vardagliga situationer och kommer gemensamt fram till lösningar.

  För att du ska få ut så mycket som möjligt av utbildningen är det viktigt att du tränar på strategierna tillsammans med ditt eller dina barn mellan träffarna. Strategierna i kursen bygger på varandra och det är därför viktigt att delta vid samtliga träffar.

  Om ni är två föräldrar är det bra om båda kan vara med. Du som är ensamstående får gärna ta med dig en nära anhörig.

  Syftet med utbildningen

  Syftet med utbildningen är att

  • ge dig som förälder verktyg att förstå och bemöta ditt eller dina barn
  • stärka de vuxna runt barnet i sitt föräldraskap
  • förbättra samspelet i din familj
  • skapa ett nätverk mellan vuxna.
 3. Aktuella utbildningstillfällen

  Utbildning hösten 2024

  Nästa utbildningsomgång är planerad till hösten 2024.

  Preliminära datum:

  • vecka 32 - information om utbildningen publiceras
  • vecka 34-36 - anmälan öppen
  • vecka 38 - kursstart.
 4. Kontakt

  För mer information om COPE föräldrautbildning, kontakta Maria Greijer Schantz på e-post maria.greijerschantz@uppsala.se

Nyheter om socialt stöd till barn, unga och familj

Se fler nyheter
Kampanjer
 • Uppsala kommun söker dig som vill bli familjehem

  Har du en trygg livssituation och tid, engagemang och tålamod? Just nu finns det flera barn och ungdomar som behöver ett extrahem.

 • Jag bryr mig

  Att vara den som bryr sig är att ge omtanke och tid till någon som behöver lite extra stöd. Just nu söker vi avlösare, kontaktpersoner, ledsagare och stödfamiljer till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning.

Så arbetar vi med socialt stöd till barn, unga och familj

 • Så arbetar vi med:

  Psykisk hälsa

  Uppsala kommun finns för dig genom livet. Att arbeta för psykisk hälsa och att möta och stötta den som behöver är en del av vårt grunduppdrag. Genom breda samarbeten och särskilda satsningar kraftsamlar vi för psykisk hälsa.

 • Så arbetar vi med:

  Stöd till personer som utsätts för våld i nära relationer

  Uppsala kommun har fattat beslut om en nollvision mot våld i nära relationer. Vi arbetar med flera olika satsningar och insatser för att tidigt fånga upp och förhindra att människor blir utsatta för våld i nära relationer. Vi hjälper och skyddar också dem som blivit drabbade. Våld i nära relationer är ett samlingsbegrepp som omfattar fysiskt, psykiskt och sexuellt våld samt olika former av hot, utnyttjande och förtryck.