Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

 1. Föräldrautbildning

  Att vara vårdnadshavare kan ibland vara en krävande uppgift. Det blir lätt tjafs, tjat och bråk och det kan kännas svårt att nå fram till sitt barn.

  Under hösten erbjuder Uppsala Ungdomsjour dig som är vårdnadshavare att gå föräldrautbildningsprogrammet COPE (the community parent education program). Programmet är ursprungligen framtaget i Kanada och är en utbildning som hjälper dig att hitta nya verktyg i föräldraskapet.

 2. För dig som har barn i årskurs 4–5

  Utbildningen är fyra träffar. Det är kostnadsfritt att delta och vi bjuder på fika. I kursen utgår vi från konkreta problemsituationer som alla kan känna igen sig i. Tillsammans går vi igenom ett antal olika strategier att använda sig av, vi tittar på undervisningsfilmer och diskuterar situationen och förslag på eventuella lösningar. För att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen är det viktigt att du har möjlighet att träna på strategierna tillsammans med ditt barn mellan kurstillfällena.

  Det är bra om båda vårdnadshavarna kan delta. Om du är ensamstående får du gärna ta med dig en nära anhörig, men det går också bra att komma själv. Kurstillfällena bygger på varandra och du bör kunna gå på de flesta träffarna för att få ut mest av programmet.

  Det är bara vuxna som deltar i programmet, men om du har behov av barnpassning för yngre syskon kan personal från Gränby allaktivitetshus erbjuda aktivitet under kvällen. För att kunna delta i kvällsaktivitet behöver barnet dock vara över fem år.

  Start: 1 november

  Tid: tisdagar 18.00-20.00

  Plats: Sävja kulturcentrum

  Datum: 1 november, 8 november, 15 november, 22 november

  Kursledare: Beatrice Johansson, beatrice.johansson@uppsala.se, 072-580 62 50

  Anmäl dig till utbildningen

Nyheter om socialt stöd till barn, unga och familj

 • Mer kul på fritiden för mellanstadiebarnen i Sävja

  Sedan ett år tillbaka pågår ett projekt i Sävja. Barn i årskurs 4 och 5 och deras vårdnadshavare är i fokus. Fritidsaktiviteter för barnen och stöd till vårdnadshavare är två delar som projektet jobbar med. Insatserna bidrar till att öka tryggheten i området.

 • Anhörigveckan 4–6 oktober - stöd till dig som stöttar någon

  På Anhörigcentrum kan du som hjälper en närstående som är långvarigt sjuk, har en fysisk eller psykisk funktionsnedsättning eller en demenssjukdom få stöttning. Under den årliga Anhörigveckan kan du gå på kostnadsfria föreläsningar som kan göra tillvaron lite lättare för dig som anhörig.

 • Delta i nattvandring under kulturnatten

  10 september är det dags igen för Kulturnatten i Uppsala. En dag då många ungdomar befinner sig ute runt om i Uppsala. Tillsammans kan vi skapa trygghet genom att nattvandra.

Se fler nyheter
Kampanjer
 • Uppsala kommun söker dig som vill bli familjehem

  Har du en trygg livssituation och tid, engagemang och tålamod? Just nu finns det flera barn och ungdomar som behöver ett extrahem.

 • Jag bryr mig

  Att vara den som bryr sig är att ge omtanke och tid till någon som behöver lite extra stöd. Just nu söker vi avlösare, kontaktpersoner, ledsagare och stödfamiljer till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning.

Så arbetar vi med socialt stöd till barn, unga och familj

 • Så arbetar vi med:

  Psykisk hälsa

  Uppsala kommun finns för dig genom livet. Att arbeta för psykisk hälsa och att möta och stötta den som behöver är en del av vårt grunduppdrag. Genom breda samarbeten och särskilda satsningar kraftsamlar vi för psykisk hälsa.