Från och med 11 maj råder eldningsförbud i Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

 1. I korthet

  COPE föräldrautbildning finns för dig som vill ha stöd i föräldraskapet, stärka relationen till ditt barn och hitta nya sätt att minska tjat och bråk i familjen.

  Alla våra kursledare har gått Svenska COPE-föreningens kursledarutbildning och har lång erfarenhet av arbete med familjer.

  Vi erbjuder COPE varje termin. COPE är kostnadsfritt.

  COPE står för The Community Parent Education Program. Programmet är ursprungligen framtaget i Kanada och är en utbildning som hjälper dig att hitta nya verktyg i föräldraskapet.

 2. Utbildning som ger verktyg

  Genom COPE föräldrautbildning får du verktyg för att bättre förstå och hantera ditt barns beteende. Utbildningen utgår från konkreta problemsituationer som alla kan känna igen sig i. Du går utbildningen tillsammans med andra föräldrar som har liknande erfarenheter.

  Utbildningen består av åtta träffar som är två timmar vardera. Första träffen är 2,5 timme.

  De första tillfällena skapar en grund som hela kursen vilar på. Strategierna i kursen bygger på varandra. Vid varje tillfälle introduceras en ny strategi. Vi har diskussioner utifrån filmklipp från vardagliga situationer och kommer gemensamt fram till lösningar.

  För att du ska få ut så mycket som möjligt av utbildningen är det viktigt att du tränar på strategierna tillsammans med ditt eller dina barn mellan träffarna. Träffarna bygger på varandra och du bör kunna gå de flesta gångerna.

  Om ni är två föräldrar är det bra om båda kan vara med. Du som är ensamstående får gärna ta med dig en nära anhörig.

  Syftet med utbildningen

  Syftet med utbildningen är att

  • ge dig som förälder verktyg att förstå och bemöta ditt eller dina barn
  • stärka de vuxna runt barnet i sitt föräldraskap
  • förbättra samspelet i din familj
  • skapa ett nätverk mellan vuxna.
 3. Aktuella utbildningstillfällen

  COPE-utbildning för dig som har barn i åldern 3-12 år

  Utbildningen består av åtta träffar som är två timmar vardera. Första träffen är 2,5 timme. Träffarna bygger på varandra och du bör kunna gå de flesta gångerna.

  Datum

  27 april, 3 maj, 10 maj, 17 maj, 24 maj, 31 maj, 7 juni, 14 juni

  Tid

  17.00-19.00 (första tillfället 17.00-19.30)

  Lokal

  Familjeenheten Ling, Von Bahrs väg 3B

  Kursledare

  Fernanda Cifuentes, familjebehandlare, Familjeenheten Ling

  Mona Yaghi, familjebehandlare, Familjeenheten Ling

  Anmälan

  Välkommen att anmäla er per e-post. Ange om ni är en eller två som vill delta.

  fernanda.cifuentes@uppsala.se

   

 4. Kontakt

  För mer information om COPE föräldrautbildning, kontakta Maria Greijer Schantz på e-post maria.greijerschantz@uppsala.se

Nyheter om socialt stöd till barn, unga och familj

 • Lär dig mer om att bli familjehem och jourhem

  Har du en trygg livssituation och vill göra en insats för ett barn eller ungdom? 27 april kan du delta på en av våra digitala informationsträffar. På träffen får du lära dig mer om vad det innebär att vara familjehem och jourhem. Kanske är det just din familj vi söker.

 • Platsutvecklingen i Gottsunda vinner kommunens jämställdhetspris

  Stadsbyggnadsförvaltningens arbete med att involvera unga tjejer när de utformar trygga platser i Gottsunda fick i dag Uppsala kommuns jämställdhetspris. Centrum för mångvetenskaplig forskning om rasism (CEMFOR) vid Uppsala universitet tog samtidigt emot Uppsala kommuns jämställdhetsråds hedersomnämnande.

 • Vem gör skillnad för dig eller någon i din närhet?

  Varje år uppmärksammar Uppsala kommun medarbetare som gör extra stor skillnad för Uppsalaborna inom vård, omsorg och socialtjänst. Nu har nomineringsperioden för omsorgspriset 2023 startat.

Se fler nyheter
Kampanjer
 • Uppsala kommun söker dig som vill bli familjehem

  Har du en trygg livssituation och tid, engagemang och tålamod? Just nu finns det flera barn och ungdomar som behöver ett extrahem.

 • Jag bryr mig

  Att vara den som bryr sig är att ge omtanke och tid till någon som behöver lite extra stöd. Just nu söker vi avlösare, kontaktpersoner, ledsagare och stödfamiljer till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning.

Så arbetar vi med socialt stöd till barn, unga och familj

 • Så arbetar vi med:

  Stöd till personer som utsätts för våld i nära relationer

  Uppsala kommun har fattat beslut om en nollvision mot våld i nära relationer. Vi arbetar med flera olika satsningar och insatser för att tidigt fånga upp och förhindra att människor blir utsatta för våld i nära relationer. Vi hjälper och skyddar också dem som blivit drabbade. Våld i nära relationer är ett samlingsbegrepp som omfattar fysiskt, psykiskt och sexuellt våld samt olika former av hot, utnyttjande och förtryck.

 • Så arbetar vi med:

  Psykisk hälsa

  Uppsala kommun finns för dig genom livet. Att arbeta för psykisk hälsa och att möta och stötta den som behöver är en del av vårt grunduppdrag. Genom breda samarbeten och särskilda satsningar kraftsamlar vi för psykisk hälsa.