Jag bryr mig

– kontaktperson och stödfamilj

Att vara den som bryr sig är att ge omtanke och tid till någon som behöver lite extra stöd. Just nu söker vi kontaktpersoner och stödfamiljer till barn, tonåringar och vuxna med funktionsnedsättning.

Att vara kontaktperson

Som kontaktperson är du ett personligt stöd i vardagen för en tonåring eller vuxen med funktionsnedsättning. Du blir någon att prata med och den som kan bryta ensamheten. Ni träffas en gång i veckan eller mer och hittar på något tillsammans: går på bio eller tar en fika. Du är också den som finns där när det blir lite jobbigt och hjälper till att lösa praktiska saker eller situationer som dyker upp. I utbyte får du känna att du hjälper någon att utvecklas och gör något meningsfullt för en annan människa.

Att vara stödfamilj

Som stödfamilj öppnar du ditt hem en eller flera dagar i månaden för ett barn eller en tonåring med funktionsnedsättning. Ni delar med er av den vanliga vardagen hemma eller hittar på något roligt. Det kan handla om att läsa läxor, laga mat eller fredagsmysa ihop. Du och din familj blir ett extrahem att komma till ibland när föräldrarna behöver avlastning och vila. Ni är också de som finns där som ett extra stöd när det blir lite jobbigt. I utbyte får du känna att du gör skillnad för ett barn eller en tonåring och blir en trygg punkt i livet.