Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Som ett led i att förenkla administrationen av lokalbokning och ansökan av föreningsbidrag ska kommunen uppgradera det webbaserade systemet för bokning och bidrag.

Uppsala kommun har upphandlat och skrivit nytt avtal med leverantören av befintligt system, Interbook Go. Det uppdaterade systemet är planerat att introduceras i december 2023, med ytterligare uppdateringar under 2024.

Förenkla och öka nyttjandegraden

Syftet med upphandlingen av system är bland annat att:

 • Förenkla att ansöka och hantera bidrag till föreningar och det fria kulturlivet oavsett nämnd
 • Förenkla att boka och hantera lokalbokningar
 • Bidra till att öka nyttjandegraden i kommunens bokningsbara lokaler/resurser

Den nya mobilanpassade lösningen ska underlätta för föreningar och övriga användare, förenkla hanteringen inom kommunen och ge utrymme för att fler nämnder in i systemet.

Det är mycket som är sig likt i det uppgraderade systemet, inte minst för bokningskunder, men det finns förbättringar även här. Bland annat kommer man att kunna söka lokal efter område, storlek, underlag och typ av anläggning och se bokningsbekräftelse direkt i systemet. Föreningar kan även lägga upp olika behörigheter i systemet utifrån olika roller.

Förbättringar för både användare och kommunen

Befintliga bidragskunder kommer att känna igen sig i systemet även om vissa delar är nytt. Kommunen kommer att kunna automatisera meddelanden till berörda föreningar om exempelvis när det är dags att skicka in bidragsansökan samt påminnelser till de som har glömt att ansöka om bidrag.

Idrotts- och fritidsnämndens kunder söker bidrag som vanligt i systemet. Från 2024 kommer fler nämnder att inkluderas, först ut blir kulturnämnden.

Under 2024 kommer systemet utvecklas och kompletteras steg för steg med förbättrade funktioner. Vilka kommer att presenteras på den här sidan.

Ansvaret för frågor och information om bidrag och utveckling finns hos kommunen. Det kommunala bolaget Uppsala arenor och fastigheter omhändertar en samlad servicefunktion för lokalbokning och nyckelhantering på uppdrag från idrotts- och fritidsnämnden.

Vi guidar dig

Behöver du hjälp med bokning av lokal? Kontakta bokningsservice, se kontakt nedan.

För hjälp med ansökan av befintliga bidrag i systemet, kontakta bidrag@uppsala.se.

Vill du komma i kontakt med övriga förvaltningar som arbetar med föreningsbidrag, hör av dig till kontaktcenter, se kontakt nedan.

Läs mer om de olika bidragen och hitta kontaktuppgifter

Löpande uppgraderingar under 2024

Uppgraderingarna av systemet kommer att lanseras löpande under perioden december 2023–november 2024. De funktioner som kommer med respektive lansering presenteras på denna sida och i kommunens nyhetsbrev till de föreningar och aktörer som redan är kunder i befintligt system.

Läs mer om nyhetsbrevet föreningsliv och prenumerera

 

Kontakta bokningservice

E-post:
bokning@uppsala.se

Telefon:
018-727 13 90

Telefontider:
Måndag–fredag 09.00–12.00

Följ idrott och fritid
Facebook för att få löpande information om våra anläggningar.

På Instagram på kontot @idrottochfritiduppsalakommun .

Prenumerera på nyhetsbrevet Föreningsliv

Besöksadress:
Studenternas, entréplan på Sjukhusvägen 12K.

Nyheter om aktiviteter, motion och idrott

 • Nu bygger vi en ny ishall

  Idag tog sju unga skridskostjärnor de första symboliska spadtagen med snö för bygget av den nya ishallen på Gränby sportfält, tillsammans med Karolin Lundström (V), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

 • Kulturfest för alla i Stenhagen på lördag

  På lördag från 12.00-16.00 levererar hela stadsdelen ett smörgåsbord av spännande aktiviteter för stora och små. Det blir scenuppträdanden med kändisar, pröva på-aktiviteter, ansiktsmålning och en stor loppmarknad, allt sprunget ur lokala krafter.

 • Uppsala är andra bästa cykelstad

  Idag har Uppsala utsetts till andra bästa cykelfrämjarkommun av Cykelfrämjandet. Det är genom den årliga undersökningen Kommunvelometern som årets cykelfrämjarkommun utses. Uppsala fick 77 poäng jämfört med vinnaren Helsingborg med 79,5 poäng. Grattis Helsingborg!

Se fler nyheter
Kampanjer
 • Evenemang för barn och unga

  På Kubik Uppsala hittar du saker att göra inom Uppsala kommun. Här samlar vi aktiviteter inför alla lov men också övrig fritid.

 • Fritidslots – vägen till en roligare fritid

 • Hållbara resor med Resvana

  Att vara nyflyttad kan vara ett bra tillfälle att hitta en ny och mer hållbar resvana. För att du lättare ska hitta bra resealternativ arbetar Uppsala kommun med tjänsten Resvana tillsammans med företaget Nudgd.

Så arbetar vi med aktiviteter, motion och idrott

 • Så arbetar vi med:

  Aktiva och hållbara resor för barn och unga

  Barnets resa handlar inte bara om att ta sig från en plats till en annan. Barn som får göra aktiva resor blir mer självständiga och mår bättre. Samtidigt läggs grunden för goda vanor. Uppsala kommun arbetar med att öka andelen barn och unga som går, cyklar eller tar bussen till och från förskola, skola och fritidsaktiviteter.

 • Så arbetar vi med:

  Att cykla i Uppsala

  Här kan du läsa om hur vi arbetar för att utveckla Uppsala som cykelstad. Om du vill ha löpande information om vad som är på gång för dig som cyklist: prenumerera på nyhetsbrevet.

 • Så arbetar vi med:

  Idrott

  Oavsett ålder, kön, könstillhörighet, sexuell läggning eller etnicitet ska alla kunna träna och idrotta på sina egna villkor utan att diskrimineras - tillsammans når vi målet, Sveriges bästa idrottskommun.