Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

 1. I korthet

  I Uppsala kan du enkelt få rådgivning och expertstöd för att utveckla just din affärsidé, eller få hjälp att ta ditt företag till nya marknader.

 2. Företagsfrämjande aktörer

  I Uppsala finns många företagsfrämjande organisationer som hjälper till med rådgivning och praktisk hjälp när du ska starta eller utveckla ditt företag. Vissa av organisationerna som kommunen samarbetar med kan, utöver att ge råd och tips i ditt företagande, även hjälpa till med finansiering. En del av organisationerna stödjer en viss bransch eller en särskild målgrupp.
  Vi guidar dig gärna till rätt stöd, mejla till naringsliv@uppsala.se.

  Almi är ett statligt företag som jobbar med finansiering, affärsutveckling och riskkapital. Vänd dig till Almi Uppsala om du behöver lån eller kapital till ditt företag och stöd i affärsutveckling.

  Uppsala kommun samarbetar med Almi.

  Almi Företagspartner

  Business Sweden hjälper internationella företag att få tillgång till den svenska marknaden för tillväxt och expansion. De hjälper även svenska företag att expandera utomlands.

  Business Sweden ägs gemensamt av svenska staten och det svenska privata näringslivet.

  Business Sweden

  Connect är ett privat initiativ som hjälper dig och ditt företag att växa och utvecklas genom att matcha dig med kompetens, kontakter och kapital från näringslivet.

  Uppsala kommun stödjer och samarbetar med Connect Uppsala.

  Connect Uppsala

  Coompanion arbetar med lokal och regional utveckling samt att driva projekt som skapar och förbättrar förutsättningar för kooperativt företagande.

  Uppsala kommun stödjer och samarbetar med Coompanion.

  Coompanion

  Drivhuset arbetar med att sprida entreprenörskap hos unga i Uppsala. Drivhuset hjälper studenter och unga att utveckla idéer till företag samt erbjuder möjlighet till kontorsplatser och mentorskap.

  Uppsala kommun är en av finansiärerna till drivhuset.

  Drivhuset

  Om du funderar på att starta eget eller redan har startat eget och behöver hjälp med din affärsidé, budget, marknadsföring eller något annat som rör företagande erbjuder Nyföretagarcentrum kostnadsfri rådgivning.

  Uppsala kommun stödjer och samarbetar med Nyföretagarcentrum.

  Nyföretagarcentrum

  Region Uppsala Innovation verkar för att Region Uppsalas hälso- och sjukvård ska samverka med företag och innovatörer som vill möta användare och vårdmiljöer. 

  Region Uppsala Innovation

  SLU Holding erbjuder rådgivning och affärsutveckling som kan få din forskning att komma vidare.

  SLU Holding

  Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle, Stuns, driver projekt i skärningspunkten mellan universitet, näringsliv och offentliga organisationer. Stuns skapar mötesplatser, samverkansplattformar och står för utblick och insikt inom områdena energi, life science och hållbara samhällen. Uppsala kommun är en av stiftarna av Stuns

  Stuns

  Stuns Energi verkar för att etablera Uppsalaregionen som ett centrum för innovation inom energi- och miljöområdet. Verksamheten är uppbygg kring projekt med fokus på innovation, affärsutveckling och beteendefrågor inom forskning, kommunal verksamhet samt näringsliv.

  Stuns Energi

  Främjar tillväxten av en stark och hållbar life science-sektor.

  Stuns Life Science

  Styrelseakademien är en ideell och oberoende förening för utveckling av styrelsearbetare och styrelsearbete.

  Styrelseakademin

  Ung företagsamhet, UF, är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation med syftet att tillsammans med skolan införa entreprenörskap och ett engagerat näringsliv i utbildningssystemet. Vänd dig till Ung företagsamhet om du vill starta ett UF-företag, är en UF-lärare eller vill vara rådgivare till ett UF-företag eller samarbetspartner.

  Uppsala kommun stödjer och samarbetar med Ung företagsamhet.

  Ung företagsamhet i Uppsala län

  Uppsala idé och uppfinnarförening är en lokal förening och en ideell sammanslutning för innovatörer och idéskapande personer med anknytning till Uppsalaregionen. Om du är en idéspruta, problemlösare, uppfinnare som har en idé eller uppfinning och behöver hjälp, läs mer på uppsalauppfinnare.se.

  Uppsala idé och uppfinnarförening

  Uppsala Innovation Centre, UIC, är en företagsinkubator och accelerator som jobbar med att hjälpa företag att utvecklas. Vänd dig till UIC om du behöver ett skräddarsytt affärsutvecklingsstöd, nätverk, finansiering eller vägledning.

  Uppsala kommun är delägare i UIC.

  Uppsala Innovation Centre, UIC

  UU Innovation stöttar forskare och studenter i att utveckla och implementera nyskapande produkter, tjänster och metoder till nytta för samhället. UU Innovation hjälper dig att utveckla din idé eller forskningsresultat.

  Uppsala universitet innovation

  Upsala handelsförening arbetar för främjandet av detaljhandelns utveckling i Uppsala kommun samt att tillvarata medlemmarnas gemensamma intressen.

  Upsala handelsförening

   

 3. Lär känna fler företagare

  Det finns fler olika nätverk i Uppsala som du kan medverka i för att lära känna företagare i staden. En del nätverk kräver medlemskap och tar entréavgift vid evenemang. Kontakta respektive arrangör för mer information.

 4. Företag registrerade i Uppsala

  Vill du veta hur många andra företag som finns i din bransch, och vilka de är? Eller undrar du hur omsättningen ser ut för ett visst företag, och hur många anställda de har?

  I näringslivsregistret för Uppsala finns information om aktiva företag och organisationer inom kommunen. Sök på bransch eller företagsnamn och få filtrerat innehåll direkt. Uppgifterna kommer från UC Selekt, UC AB och uppdateras månadsvis. 

  Se näringslivsregistret över företag i Uppsala

 5. Kontakta näringsliv och destination

  Kommunens näringslivsutvecklare är till för att hjälpa dig som företagare i Uppsala. Varmt välkommen att kontakta oss!

  Telefon

  018-727 00 00 (kommunens kontaktcenter, öppet vardagar 8.00–17.00, torsdagar 8.00–18.00) 

  E-post

  naringsliv@uppsala.se

  Kontaktuppgifter till tjänstepersoner på avdelningen näringsliv och destination

  För frågor om evenemang och besöksmål, kontakta Destination Uppsala på destination@uppsala.se, telefon 018-727 48 00.

  Om du har betalningssvårigheter eller andra frågor om fakturering till och från kommunen, kontakta kommunens ekonomisupport uppsalakommun.ekonomisupport@uppsala.se

Nyheter om näringsliv och företagande

 • Uppsalas unga företagare triumferar i SM – så nådde de toppen

  Två guld och två silver i årets upplaga av SM i Ung företagsamhet gick till UF-företagare från Uppsala kommun. Grattis säger vi, det bådar gott för ett framtida Uppsala med drivkraft och entreprenörsanda. Störst framgång fick Dienaci UF som lyckades kamma hem en andraplats i den mest prestigefulla kategorin Årets UF-företag. Nu har de valt att fortsätta driva företaget, förhoppningsvis även internationellt.

 • Nytt näringslivsprogram för Uppsala kommun

  Igår antog kommunfullmäktige ett nytt näringslivsprogram som anger strategin för hur näringslivet ska fortsätta att växa hållbart och vara en drivande kraft inom Uppsala-Stockholmsregionen.

 • Fortsatt fint betyg för Uppsalas företagsklimat

  Uppsala kommun behåller sitt högre helhetsbetyg när det gäller företagsklimatet enligt Svenskt näringslivs årliga medlemsenkät som presenterades 21 maj.

Se fler nyheter
Kampanjer
 • Uppsala möts – för dialog mellan företag och kommun

 • Welcome to Uppsala

  A place for exciting investments and a sustainable future. A place for collaborations and opportunities. A place for innovation and tradition. A place for learning and development.

 • Välkommen ​ till Uppsala!

  Det händer spännande saker i Uppsala, det har det alltid gjort. En plats för intressanta investeringar och en hållbar framtid. En plats för samarbeten och möjligheter. En plats för nyskapande och tradition. En plats för lärande och utveckling.

Så arbetar vi med näringsliv och företagande

 • Så arbetar vi med:

  Näringsliv

  Näringslivet i Uppsala har blomstrat under lång tid. Spetskompetens, entreprenörskap, upplevelser, evenemang och hela världen runt hörnet har skapat utveckling och framgång. Vi vill ge ännu bättre näring till framgången och skapa möjligheter för fortsatt utveckling. Vi lovar att göra allt för att du ska uppleva att det är här i Uppsala som du vill utveckla ditt företag. Genom relationsskapande, effektivitet och hög rättssäkerhet vill vi skapa möjligheter för dig och ditt företag att växa. Vi har nu höjt ribban med en omfattande handlingsplan med förbättringar. Vår ambition är att vara en bra affärspartner för dig och att du ska lyckas.

 • Så arbetar vi med:

  Uppsalas näringslivsprogram

  Näringslivsprogrammet beskriver Uppsala kommuns långsiktiga näringslivsarbete och är ett kommunövergripande styrdokument. Programmet sätter ramarna för och prioriterar inom kommunens arbete med näringslivsutveckling. Det lägger också grunden för kommunens samverkan med externa parter genom att skapa en målbild för vad det innebär att ha ett hållbart och jämställt näringsliv med ett gott företagsklimat, se varje mål här nedan.

 • Så arbetar vi med:

  Innovation

  Uppsala står inför stora utmaningar, precis som resten av världen. För att möta dessa utmaningar måste vi tänka nytt, testa nytt och lära nytt. Nya problem kräver nya lösningar, lokala som globala. Nu skapar vi förutsättningar för att fler ska kunna vara delaktiga i utvecklingen. Tillsammans skapar vi nytt som gör skillnad.