Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Nyheter om äldreomsorg och senior

 • Fortsatt försiktighet vid besök på äldreboenden

  De allra flesta av dem som bor och arbetar på våra särskilda boenden för äldre har nu vaccinerats mot covid-19. Samtidigt finns det en fortsatt smittspridning i samhället. Därför fortsätter de tidigare rutinerna för besök på äldreboenden att gälla ännu ett tag.

 • Uppsala kommun startar platser för sverigefinnar på äldreboende

  Äldrenämndens egen regi tar över ansvaret för vård-och omsorgsboende till finskspråkiga äldre. Övertagande gäller från och med 1 april 2021 och innebär en långsiktig lösning för sverigefinnar i kommunen. 20 platser med finskspråkig inriktning kommer erbjudas på vård- och omsorgsboendet Balder.

 • Nu släpps biljetterna till Mänskliga Rättighetsdagarna

  Mycket kommer vara annorlunda på de digitala Mänskliga Rättighetsdagarna i Uppsala. Men som vanligt är arrangemanget till för dig som vill ha fortbildning i mänskliga rättigheter.

Se fler nyheter

Kampanjer

 • Cykling utan ålder

  Uppsala kommun samarbetar med föreningen Cykling utan ålder, en ideell verksamhet där volontärer tar med personer vid äldreboenden eller personer med funktionsnedsättning på cykelturer i elassisterade cyklar. Cyklarna har plats för en cykelförare och ett passagerarsäte för två. Idén kommer ursprungligen från Danmark och finns nu i mer än 40 länder och många svenska kommuner. Såväl Uppsala kommun som Cykling utan ålder och Röda Korset erbjuder turer till de som inte kan cykla själva, men som ändå vill komma ut och känna vinden i håret.

Så arbetar vi med äldreomsorg och senior

 • Så arbetar vi med:

  Äldrevänlig kommun

  Uppsala kommun vill förbättra äldres möjligheter att leva ett hälsosamt och oberoende liv och öka deras delaktighet i samhällsfrågor.