Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Kriterier

Kriterier för placering i förskoleklass, grundskola och anpassad grundskola

Kriterier för placering i förskoleklass, grundskola och anpassad grundskola är utbildningsnämndens konkretisering av hur skollagen ska tillämpas i Uppsala kommun. Kriterierna gäller för vårdnadshavare som ansöker om skolplats för sina barn i förskoleklass, grundskola och anpassad grundskola och för barn som har skolplikt i Uppsala kommun.

Sammanfattning

Kriterierna syftar till att säkerställa en likvärdig och rättvis hantering av skolplaceringar och att främja vårdnadshavares möjlighet att söka skola.

Kriterierna har fem olika avsnitt:

  1. Skolplikt som beskriver vilka som enligt skollagen ska ha en skolplats.
  2. Skolplacering för elever i förskoleklass och grundskola som beskriver Uppsala kommuns placeringsordning och antagningsregler, både i skolvalet och vid inflytt och skolbyten.
  3. Skolval till förskoleklass och grundskola som beskriver hur Uppsala kommun genomför det årliga skolvalet, med tillhörande bytesperiod, för skolplaceringar inför nästkommande läsår.
  4. Skolplacering för elever i anpassad grundskola som beskriver Uppsala kommuns placeringsregler för anpassad grundskola, både i skolvalet och vid inflytt och skolbyten.
  5. Skolval till anpassad grundskola som beskriver hur Uppsala kommun genomför det årliga skolvalet till anpassad grundskola, för skolplaceringar inför nästkommande läsår.