Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Rapport

Granskning av kommunens arbete med trygghetsskapande åtgärder

På uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Uppsala kommun har PwC genomfört en granskning av kommunens trygghetsskapande arbete i stadsdelen Gottsunda. Syftet med granskningen är att bedöma om kommunstyrelsen, nämnder och bolag säkerställer ett ändamålsenligt trygghetsskapande arbete i Gottsunda.

Sammanfattning

Utifrån genomförd granskning är vår samlade bedömning att det inte helt bedrivs ett ändamålsenligt arbete med trygghetsskapande åtgärder i Gottsunda.

● Vi ser att det bedrivs ett aktivt arbete med trygghetsskapande åtgärder i Gottsunda utifrån framtagen handlingsplan och att tillräckliga uppföljningar görs.
● Det finns i stora delar en fungerande samordning av arbetet och samverkan med andra aktörer, men vi ser att samordningen kan tydliggöras och att samverkan kan utvecklas med till exempel näringslivet.
● Vi ser att kommunen kan ha ett större fokus på internet och otrygghetsskapande beteenden på sociala medier, med åtgärder som till exempel digitala trygghetsvandringar och närvaro på sociala medier där barn och unga rör sig.
● Slutligen ser vi att kommunen kan utveckla en systematisk process för hur lärdomar från områdesarbetet dokumenteras och överförs inom kommunkoncernen. Genom att skapa en systematisk process kan det säkerställas att samtliga lärdomar och erfarenheter från det områdesbaserade arbetet används och sprids till andra områden.