Idrotts- och fritidsnämnden sammanträder 15.00 om det inte står något annat i kallelsen. Läs kallelse, handlingar och protokoll genom att klicka på länken för respektive möte. Ärenden som innehåller sekretessbelagda uppgifter, personuppgifter eller andra känsliga uppgifter publiceras inte på uppsala.se. Kontakta idrotts- och fritidsnämnden om du vill ta del av handlingar eller protokoll som inte finns på webben. Sammanträdena är delvis öppna för allmänheten. Det framgår av kallelsen i vilken utsträckning sammanträdet är öppet.

Nästa möte:

Möten

Möteshandlingar från åren 2003–2010 hittar du på aldrehandlingar.uppsala.se

Vi ansvarar för att utveckla, rusta och sköta om de idrotts- och fritidsanläggningar som kommunen äger, till exempel arenor, idrottshallar, idrottsanläggningar, elljusspår och skidanläggningar. Vi hyr också in anläggningar från privata ägare. Vi ansvarar för stöd till barn- och ungdomsföreningar. Tillsammans med förenings- och folkrörelser tar vi fram riktlinjer och mål för stöden. Vi är huvudman för skolornas idrottshallar och ansvarar för utbokning av lokaler och anläggningar för fritids- och idrottsverksamhet.

Styrdokument

  • Lokalförsörjningsplan för idrotts- och fritidsanläggningar 2024–2033

    Lokalförsörjningsplan för idrotts- och fritidsanläggningar 2024–2033. Lokalförsörjningsplan för idrotts- och fritidsnämnden är kommunens planering för lokaler inom idrotts- och fritidsnämnden verksamhetsområde.

  • Internkontrollplan för idrotts- och fritidsnämnden

    I reglemente för intern kontroll i Uppsala kommun och kommunens helägda bolag beskrivs hur arbetet med den interna kontrollen ska struktureras och rapporteras till kommunstyrelsen som har det övergripande ansvaret. Enligt reglementet ska nämnder och bolagsstyrelser årligen lämna in en analys och utvärdering avsina system och rutiner för intern kontroll till kommunstyrelsen. Analysen ska användas för utveckling av den interna kontrollen inom nämndernas och bolagsstyrelsernas verksamhetsområden. Den används också för utveckling på kommunövergripande nivå.

  • Verksamhetsplan och budget för idrotts- och fritidsnämnden

    Idrotts- och fritidsnämndens verksamhetsplan och budget 2024–2026 utgår från kommunfullmäktiges beslut om Mål och budget 2024 med plan för 2025–2026 och fullmäktiges övriga styrdokument. Verksamhetsplanen är nämndens viktigaste styrdokument för vad som ska genomföras 2024–2026.

  • Kriterier för idrotts- och fritidsnämndens stöd till elitidrotten

    En stark drivkraft bakom internationell toppidrott har alltid varit prestige och nationell stolthet för att samla och manifestera den egna nationen. De ekonomiska drivkrafterna med ökande kommersialisering och professionalisering är idag mycket starka och idrotten och idrottsutövare används med stor genomslagskraft som budbärare för varumärken och idéer och inte minst som inspiration för Uppsalas så många idrottsintresserade barn och unga.

  • Kriterier för idrotts- och fritidsnämndens föreningsbidrag

    Ett rikt föreningsliv är en ovärderlig tillgång för Uppsala kommun och dess invånare. De många ideellt arbetande föreningsledarna har en särskild roll i utvecklingen av kommunen och dess utbud av positiva och utvecklande fritidsaktiviteter. En levande och välkomnande föreningsverksamhet kan bidra till att stärka demokrati och mångfald, inte minst om den ger barn och unga möjlighet till delaktighet och inflytande.

Se alla styrdokument

Förtroendevalda i idrotts- och fritidsnämnden

Idrotts- och fritidsnämnden har 13 ledamöter och 8 ersättare. Visa alla förtroendevalda

Kontakta idrotts- och fritidsnämnden

kultur-, idrotts och fritidsförvaltningen arbetar de tjänstemän som stödjer idrotts- och fritidsnämndens arbete.

 

Telefon (kommunens kontaktcenter):
018-727 00 00
Fakturaadress:
Idrotts- och fritidsnämnden
Uppsala kommun
UPK 4400
Box 1023
751 40 Uppsala