Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

 1. Om öppna data

  Öppna data är information som finns tillgänglig för vem som helst att använda. Du får sprida, göra om, modifiera och bygga vidare på öppna data. Till exempel kan du utveckla en mobilapplikation som bygger på informationen.

  När du använder Uppsala kommuns data i kommersiella sammanhang måste du ange Uppsala kommun som källa (CC-BY).

  Uppsala kommuns öppna data innehåller aldrig uppgifter som identifierar privatpersoner eller företag.

  Öppna data på uppsala.se

  Kommunens handlingar, mötesprotokoll och andra dokument hittar du under publikationer under Organisation och styrning. Förädlade data i form av till exempel pdf-filer hittar du under respektive ämnesområde på webbplatsen.

 2. Geografisk information

  Öppna geodata

  I tjänsten öppna geodata kan du söka bland den öppna geografiska data som finns från Uppsala kommun och ladda ner data direkt eller via API:er.

  Baskarta

 3. Länkad data med nyckeltal från Kolada

  Kommun- och landstingsdatabasen Kolada innehåller jämförbara nyckeltal om alla Sveriges kommuner, landsting och regioner. Dessa nyckeltal bygger på data från ett stort antal myndigheter och organisationer, t.ex. Statistiska centralbyrån (SCB), Sveriges kommuner och landsting (SKL), Valmyndigheten, Bolagsverket, Skolverket, Socialstyrelsen och Brottsförebyggande rådet (BRÅ). Informationen täcker allt från demografi till hur mycket olika tjänster kostar.

  På denna sida har vi samlat ett urval av de nyckeltal som finns i Kolada för att ge exempel på vilken typ av öppna data som finns tillgängligt.

  För varje nyckeltal visas dels en graf över hur det har utvecklats under de år som Kolada har data för, dels en beskrivning av nyckeltalet och det API-anrop som används för att hämta data från Kolada.

  Vill du se exakt vilka värden som gäller från år till år så håll musen över prickarna på grafen.

  För att jämföra med andra finns det färdiga funktioner i  kolada.se

   

   
 4. Kontakt