Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Föreningslivet

Samlad information och länkar för föreningslivet.

Information

Uppsala kommun öppnar inomhusanläggningarna för idrott och andra aktiviteter för ungdomar födda 2005 och senare

På måndag 25 januari öppnar Uppsala kommun inomhusanläggningarna, samt Fyrishov, för idrott, vattenträning och andra aktiviteter för barn födda 2005 och senare.

  • Yrkesverksamma elitidrottare kommer fortsättningsvis erbjudas träningsmöjligheter. Kommunen följer Riksidrottsförbundets definition av vad som räknas som yrkesverksam elitidrott.
  • Studenternas isbanor öppnar 18 januari. Allmänhetens åkning erbjuds här. Övriga isbanor utomhus kan nyttjas när väderleken tillåter.
  • Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd ska följas när kommunens anläggningar används.

Avbokning av tider

Du bokar av din tid på ibgo.uppsala.se

Du kan endast boka av morgondagens tider och framåt via bokningssystemet. När det gäller bokningar samma dag kan du mejla till: bokning@uppsala.se

Föreningsregistret
De föreningar som finns med i det här föreningsregistret har sitt säte i Uppsala kommun. Det är bidragsberättigade föreningar hos idrotts- och fritidsnämnden och/eller hyr de in sig i de lokaler/anläggningar som idrotts- och fritidsnämnden tillhandahåller.

Bilda förening
Bidragen vänder sig till barn- och ungdomsföreningar inom idrotts- och fritidsområdet. För att kunna söka bidrag behöver föreningen vara bidragsberättigad.

Sök stöd och bidrag
För barn- och ungdomsföreningar inom idrotts- och fritidsområdet. Stödet ska hjälpa föreningen att hålla en hög kvalitet på verksamheten och ge möjlighet att vidareutveckla ledarna.

Boka lokal
Här kan du boka kommunens idrottsanläggningar, fotbollsplaner och samlingslokaler.

Hitta anläggning
I kartan kan du se idrotts- och fritidsanläggningar som ägs, hyrs eller har ett samarbete med Uppsala kommun. Här kan du även se tillgänglighet och hur anläggningarna är utrustade. 

Arrangera evenemang
Du som vill arrangera ett evenemang i någon av kommunens idrotts- och fritidslokaler ska först skicka in en evenemangsförfrågan.

Ansökningsperioder för föreningslivet
Dialogmöten, nyhetsbrev, säsongsfördelningar, undersökningar med mera.