Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Föreningslivet

Samlad information och länkar för föreningslivet.

Information

Avstå från läger, matcher och tävlingar

24 februari 2021 fattade Folkhälsomyndigheten beslut om att idrottsrörelsen bör avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar. Undantag gäller för yrkesmässig idrott.
Information om restriktionerna på Riksidrottsförbundets webbplats

Bokning av inomhusanläggningar

  • Kommunens inomhusanläggningar och Fyrishov kan bokas för barn födda 2002 och senare.
  • Yrkesverksamma elitidrottare kommer erbjudas träningsmöjligheter. Kommunen följer Riksidrottsförbundets definition av vad som räknas som yrkesverksam elitidrott.
  • Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd ska följas när kommunens anläggningar används.

Läs om hur vi tillsammans säkrar trygga aktiviteter i idrottsanläggningarna

Föreningsregistret
De föreningar som finns med i det här föreningsregistret har sitt säte i Uppsala kommun. Det är bidragsberättigade föreningar hos idrotts- och fritidsnämnden och/eller hyr de in sig i de lokaler/anläggningar som idrotts- och fritidsnämnden tillhandahåller.

Bilda förening
Bidragen vänder sig till barn- och ungdomsföreningar inom idrotts- och fritidsområdet. För att kunna söka bidrag behöver föreningen vara bidragsberättigad.

Sök stöd och bidrag
För barn- och ungdomsföreningar inom idrotts- och fritidsområdet. Stödet ska hjälpa föreningen att hålla en hög kvalitet på verksamheten och ge möjlighet att vidareutveckla ledarna.

Boka lokal
Här kan du boka kommunens idrottsanläggningar, fotbollsplaner och samlingslokaler.

Hitta anläggning
I kartan kan du se idrotts- och fritidsanläggningar som ägs, hyrs eller har ett samarbete med Uppsala kommun. Här kan du även se tillgänglighet och hur anläggningarna är utrustade. 

Arrangera evenemang
Du som vill arrangera ett evenemang i någon av kommunens idrotts- och fritidslokaler ska först skicka in en evenemangsförfrågan.

Ansökningsperioder för föreningslivet
Dialogmöten, nyhetsbrev, säsongsfördelningar, undersökningar med mera.