Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Ta hjälp av lista med tillgängliga platser när du söker förskola till våren

Om du vill att ditt barn ska börja i förskolan till våren är det dags att söka nu. Ta hjälp av kommunens lista över tillgängliga platser så har du större chans att få plats på den förskolan som du vill ha.

Förskolebarn

– Du kan använda dig av listan med tillgängliga platser för att se hur stor chans du har att få en plats på de förskolor som du har valt. Om du har valt tre förskolor som har färre än fem tillgängliga platser är det inte så stor chans att du får någon plats där. Då är det bra om du väljer eller lägger till en förskola som har fler än 20 platser. Du får då större chans att få in ditt barn på en förskola som du vill, säger Caroline Sedin, chef för antagning och placering.

Du behöver ansöka tre kalendermånader innan du vill att ditt barn startar på förskolan. Vill du ha plats i januari måste du söka senast 30 september. Undantaget är i augusti, om du vill ha plats då måste du söka fyra månader innan, alltså senast 31 mars.

Om listan över tillgängliga platser

Listan visar tillgängliga platser på alla förskolor i Uppsala kommun, både kommunala och fristående förskolor som ingår i kommunens kö. I listan kan du enkelt se ungefär hur många platser en förskola har i nuläget och anpassa dina val efter det.

Om du ansöker till en fristående förskola med egen kö ska du vända dig direkt till den aktuella förskolan med din ansökan.

Även familjedaghem (dagbarnvårdare) i både kommunal och fristående regi kan ha lediga platser. Vill du veta var lediga platser inom familjedaghem finns, kontakta enheten för Antagning och placering.

Se listan med tillgängliga platser och läs mer om hur du ansöker till en förskola.