Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Nu är nya Brantingsskolan invigd

Fyra år efter första spadtaget är äntligen nya Brantingsskolan inflyttad och det råder full aktivitet i lokalerna.

Människor utanför hus
Under invigningen av nya Brantingsskolan. (Foto: Lilla Produktionsbolaget)

Onsdag 13 september invigde Skolfastigheter den nya skolan under festliga former. På plats var elever, personal, lokalpolitiker och representanter från utbildningsförvaltningen och grundskoleledningen. Föreningslivet var också där med information och uppvisningar för att väcka intresse för sin verksamhet. Det gav en fin inramning till invigningen som också innehöll en tipspromenad.

Större skola med bevarade detaljer

För den som minns gamla Brantingsskolan och skolgården, som byggdes på 50-talet, är det mycket som förändrats - även om detaljer finns bevarade i arkitektur och utemiljö. Brantingsskolan är nu större till ytan och den nya skolgården betydligt mer varierad med fler grönytor, sittplatser och möjlighet till aktivitet.

Anpassad efter modern undervisning

De nya lokalerna har anpassats efter modern undervisning och går lättare att justera efter verksamhetens behov. Skolans klassrum och gemensamhetsytor är färgsatta i olika kulörer och stora glasytor ger ett omfattande ljusinsläpp. Flertalet konstverk pryder väggar och korridorer för att bidra till en trivsam miljö på skolan.

- Upplevelsen av den nya skolan är väldigt positiv, bland både elever och lärare. Eleverna uppskattar framförallt en lugnare miljö i matsalen och snurrgungan på skolgården har blivit mångas favorit under rasterna, säger Maria Sveidqvist, biträdande rektor för Almtunaskolan som nu har sin verksamhet i de nya lokalerna.

Tal-72dpi.jpg
Tal under invigningen av nya Brantingsskolan. Från vänster i bild: Mikael Carstensen, vd Skolfastigheter, Eva Christiernin (S) ordförande i utbildningsnämnden, Erik Pelling (S) kommunstyrelsens ordförande, Linda Eskilsson (MP) ordförande kulturnämnden. Foto: Lilla Produktionsbolaget