Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Häng med på Kulturveckan 2023!

Snart är det dags för Kulturveckan i Uppsala. Den 13–19 november kan du ta del av en mängd olika kulturupplevelser av, med och för personer med intellektuella funktionsnedsättningar.

En hand målar rosa färg med en pensel på en konstvägg

– Det är en imponerande bredd av olika fantastiska aktiviteter i år så jag hoppas och tror att många ska hitta något som passar just dem, säger Kulturveckans samordnare Maria Asplund.

Några exempel på aktiviteter:

  • Camp Fyrisgården − Fyrisgården är öppet alla vardagar i veckan för att sjunga, spela spel, teckna, dansa, måla, pyssla eller bara hänga med kompisar.
  • Tillgänglig natur − Testa olika naturaktiviteter vid lägerelden utanför Biotopia.
  • Spel och hantverk på Kreativ Verkstad − Hantverk med olika stationer.
  • Öppet hus & utställning på Studio 34 – Besök galleriet och titta in i ateljéerna där skapandet sker.
  • Öppet museum – Bror Hjorths Hus och Hertha Hanson
  • Visning av utställningen Landscaping och skapande i lera

En kulturvecka för inkludering

Kulturveckans främsta mål är att inkludera personer med intellektuella funktionsnedsättningar och att erbjuda meningsfulla kulturupplevelser av, med och för dem. Kulturveckan skapar även möjligheter för kulturverksamheter att mötas och samarbeta för att nå ut till den målgruppen på ett bättre sätt.

– Kulturveckan visar verkligen bredden men också vikten av kulturen och vad den innebär för alla oss i vår vardag, och särskilt om kulturens betydelse för alla oavsett funktionsvariation, säger Asal Gohari (S) ordförande i omsorgsnämnden.

Välkommen till invigning 

Invigningen av kulturveckan är måndag 13 november 10.00 i Mallas sal på Stadsbiblioteket. Det blir invigningstal, mingel och underhållning med Musik med Mera och dans med Kulturmix från Uppsalas kulturskola. Du kan föranmäla dig till invigningen genom att mejla till maria.asplund3@uppsala.se eller ringa till 018–7262114.

– Det är viktigt att Uppsalas kulturliv är tillgängligt för alla. Det känns så viktigt och roligt att få inviga årets kulturvecka, säger Linda Eskilsson (MP), ordförande kulturnämnden. 

Du kan hämta programkatalogen med veckans alla aktiviteter på Stadsbiblioteket. Alla aktiviteter är gratis om det inte står något annat, men glöm inte att föranmäla dig om aktiviteten kräver det.

Läs mer om kulturveckan och se veckans program på uppsala.se/kulturveckan.

 

För mer information