Från och med 11 maj råder eldningsförbud i Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Fortsatt satsning på rabatterade resor i kollektivtrafiken

Kommunstyrelsen har beslutat om en fortsatt satsning på rabatterade resor i kollektivtrafiken för Uppsalas äldre. Det är ännu inte klart när biljetten kan börja säljas.

Enligt förslaget ska biljetten gälla dygnet runt, alla dagar. Det är en förändring jämfört med det tidigare seniorkortet som endast gällde under UL:s lågtrafiktider. Till följd av det justeras även priset så att den nya biljetten kommer att kosta 200 kronor per månad.

Läs nyheten om beslutet

Så fort det finns mer information om det nya erbjudandet publiceras det här.

Tidigare projektet Seniorkortet är avslutat

Försöksperioden med Seniorkortet är avslutad. Nu har Uppsala kommun utvärderat projektet Seniorkortet i kollektivtrafiken, som genomfördes 2021–2022. Till grund för utvärderingen ligger synpunkter som kommit in och den enkät som kommunen skickat till alla som köpt Seniorkortet.

Det går inte att beställa Seniorkortet nu när projektet avslutats. Därför hänvisar vi till UL:s utbud av biljetter.

De kort som redan sålts gäller under hela avtalstiden.

 • Kortet gäller för stadsbussar, regionbussar och Mälartåg inom alla zoner där du kan resa med UL-biljett. Du kan även resa med SL-pendeln från Uppsala till Arlanda men behöver då betala ett tillägg för att gå av vid Arlanda C.
  På ul.se hittar du mer information om resa till Arlanda

  Kortet gäller under lågtrafik:

  • vardagar 9.00-15.00 och 19.00-06.00
  • lördag-söndag och övriga helgdagar dygnet runt
 • Din första faktura får du samma månad som kortet börjar gälla. Du får fakturan digitalt om du har digital brevlåda i Kivra. Om du inte har Kivra men ändå inte vill ha pappersfaktura kan du välja e-faktura. Det gör du genom att kontakta din bank.

  Betala med autogiro

  Om du vill betala med autogiro kan du ansöka om automedgivande efter att du fått den första fakturan. Det gör du hos din bank och anger Uppsala kommun som betalningsmottagare. Det spelar ingen roll vilken avdelning inom Uppsala kommun som står som mottagare - betalningen kommer ändå hamna rätt. Däremot fungerar det inte att betala Seniorkortet via UL:s autogiro eftersom betalningen ska gå till Uppsala kommun.

  Om du har beställt Seniorkortet tidigare och redan har ett autogiromedgivande kommer betalningen att dras från det konto du angav då. Det kommer att ske oavsett om du väljer att betala hela beloppet på en gång eller dela upp betalningen på 12 månader. Vill du avsluta ditt autogiromedgivande kontaktar du din bank.

  Läs mer om olika betalningsalternativ till Uppsala kommun

 • När du gör beställningen tecknar du ett bindande avtal för ett år.

  Vid allvarlig sjukdom eller dödsfall går det att säga upp kortet. Kontakta i så fall Uppsala kommuns kontaktcenter. Det går inte att pausa kortet under kortets giltighetstid (12 månader).

 • Borttappat kort

  Anmälan gör du till UL kundtjänst, telefon 0771-14 14 14.

  Trasigt kort

  Anmäl trasigt kort på ul.se  

 • Här kan du se vanliga frågor och svar om Seniorkortet.

  Varför är det enbart under vissa tider Seniorkortet gäller?

  Seniorkortet är en typ av biljett som gäller under lågtrafik. Tiderna för lågtrafik är förutbestämda av UL och därför kan inte Uppsala kommun påverka dessa.

  Varför är det en åldersgräns på 70 år?

  Det är ett politiskt beslut som ligger till grund för det. Ett av målen med satsningen på Seniorkortet är att öka rörligheten bland Uppsalas äldre. 

   

Nyheter om äldreomsorg och senior

Se fler nyheter
Kampanjer
 • Seniorerbjudande på Uppsalas restauranger

  Utbudet av restauranger i Uppsala är stort och på vissa har du som senior rabatt.

 • Bli en av oss

  Vi satsar på hög kompetens, systematisk utveckling och innovation.

 • Bostadsenkät - framtidens seniorer

Så arbetar vi med äldreomsorg och senior

 • Så arbetar vi med:

  Äldrevänlig kommun

  Uppsala kommun vill förbättra äldres möjligheter att leva ett hälsosamt och oberoende liv och öka deras delaktighet i samhällsfrågor.

 • Så arbetar vi med:

  Stöd till personer som utsätts för våld i nära relationer

  Uppsala kommun har fattat beslut om en nollvision mot våld i nära relationer. Vi arbetar med flera olika satsningar och insatser för att tidigt fånga upp och förhindra att människor blir utsatta för våld i nära relationer. Vi hjälper och skyddar också dem som blivit drabbade. Våld i nära relationer är ett samlingsbegrepp som omfattar fysiskt, psykiskt och sexuellt våld samt olika former av hot, utnyttjande och förtryck.