Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Nu kan du beställa Seniorkortet

Du som bor i Uppsala och har fyllt 70 år kan köpa ett rabatterat kort, Seniorkortet, till kollektivtrafiken. Kortet är en årsbiljett inom UL-trafiken där kommunen står för en del av kostnaden. Du betalar 150 kr per månad för kortet i 12 månader.

Kortet gäller för resor med stadsbussar, regionbussar och Upptåget i hela länet inom alla zoner där du kan resa med UL-biljett. Du kan även resa med SL-pendeln från Uppsala till Arlanda men behöver då betala ett tillägg för att gå av vid Arlanda C.
På ul.se hittar du mer information om resa till Arlanda

När gäller kortet?

Kortet börjar gälla månaden efter att du beställt det. Efter att du gjort din beställning får du kortet skickat till din folkbokföringsadress. Det tar ett par veckor från beställning till att du kan börja använda kortet. Om du beställer kortet senast 31 oktober kan du börja använda det från 1 december.

Kortet gäller vardagar 9.00-15.00 och 19.00-06.00, lördag-söndag och övriga helgdagar dygnet runt.

Beställ kortet

Använd länken nedan för att komma till beställningsformuläret. Om du ska beställa kort åt en anhörig kan du i stället använda formuläret för att beställa som ombud.
Beställ som ombud

Om du inte har BankID kan du även göra beställningen i Uppsala kommuns reception på Stationsgatan 12, plan 4. Du behöver då ha med dig giltig legitimation. Öppettiderna är mån-fre 07.45-16.00.

Till beställning
 • Du köper kortet genom att fylla i ett beställningsformulär här på uppsala.se. Länk till beställningsformuläret hittar du på den här på den här sidan. För att beställa via formuläret behöver du använda BankID (mobilt BankID eller BankID installerat på dator).

  Om du inte har BankID kan en närstående eller anhörig använda sitt BankID för att logga in som ombud och beställa kortet åt dig. Den anhörig som loggar in med BankID och agerar ombud ansvarar för att alla uppgifter är korrekta.
  Beställ som ombud

  Om du inte har BankID kan du även göra beställningen i Uppsala kommuns reception på Stationsgatan 12, plan 4. Du behöver då ha med dig giltig legitimation. Öppettiderna är mån-fre 07.45-16.00.

  När du har beställt kortet får du det skickat till din folkbokföringsadress en vecka innan kortet börjar gälla.

  När du beställer kortet tecknar du ett avtal för ett år. Det innebär att du förbinder dig att betala 150 kronor per månad under 12 månader. Uppsala kommun skickar en faktura till dig varje månad. Du kan även välja att betala med autogiro.

  Du som är folkbokförd i Uppsala kommun och har fyllt 70 år har rätt att köpa kortet.

 • Om du inte har BankID kan en närstående eller anhörig använda sitt BankID för att logga in som ombud och beställa kortet åt dig. Den anhörig som loggar in med BankID och agerar ombud ansvarar för att alla uppgifter är korrekta.
  Beställ som ombud

 • Kortet gäller för stadsbussar, regionbussar och Upptåget inom alla zoner där du kan resa med UL-biljett. Du kan även resa med SL-pendeln från Uppsala till Arlanda men behöver då betala ett tillägg för att gå av vid Arlanda C.
  På ul.se hittar du mer information om resa till Arlanda

  Kortet gäller under lågtrafik:

  • vardagar 9.00-15.00 och 19.00-06.00
  • lördag-söndag och övriga helgdagar dygnet runt
 • Du som är folkbokförd i Uppsala kommun och har fyllt 70 år har rätt att köpa kortet.

  Du behöver beställa kortet en månad innan det börjar gälla. Kortet gäller från den 1:a i månaden och 12 månader framåt. Om du beställer kortet senast 31 oktober kommer det att börja gälla 1 december.

  UL:s ordinarie Årsbiljett Pensionär gäller dygnet runt, även under högtrafik och kostar mer än det årskort kommunen erbjuder. Villkoren för vem som är berättigad till rabatten skiljer sig också åt.

  • UL:s Årsbiljett Pensionär gäller för personer som fyllt 65 år eller kan visa ett intyg om pension.
  • Uppsala kommuns seniorkort gäller för alla som fyllt 70 år och är folkbokförd i Uppsala kommun.

  Mer information om UL:s pensionärsbiljett

  Borttappat eller trasigt kort kan du anmäla på ul.se  där du även hittar information om villkor. 

Nyheter om äldreomsorg och senior

Se fler nyheter

Kampanjer

 • Bli en av oss

  Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut.

 • Bostadsenkät - framtidens seniorer

 • Cykling utan ålder

  Uppsala kommun samarbetar med föreningen Cykling utan ålder, en ideell verksamhet där volontärer tar med personer vid äldreboenden eller personer med funktionsnedsättning på cykelturer i elassisterade cyklar. Cyklarna har plats för en cykelförare och ett passagerarsäte för två. Idén kommer ursprungligen från Danmark och finns nu i mer än 40 länder och många svenska kommuner. Såväl Uppsala kommun som Cykling utan ålder och Röda Korset erbjuder turer till de som inte kan cykla själva, men som ändå vill komma ut och känna vinden i håret.

Så arbetar vi med äldreomsorg och senior

 • Så arbetar vi med:

  Äldrevänlig kommun

  Uppsala kommun vill förbättra äldres möjligheter att leva ett hälsosamt och oberoende liv och öka deras delaktighet i samhällsfrågor.