Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Beställ betygskopia från grundskola, gymnasium och vuxenutbildning inom Uppsala kommun

Betyg från vuxenutbildning

Om du har studerat efter 2002 och vill beställa betyg från vuxenutbildningen, komvux, ska du vända dig till Utbildnings- och jobbcenter.

Beställ betyg från vuxenutbildningen

Om du har studerat före 2002 och vill beställa betyg från vuxenutbildningen, komvux, ska du vända dig till stadsarkivet.

Beställ betyg från Stadsarkivet

Betyg från en kommunal grund- eller gymnasieskola från de senaste 10 åren

Om du behöver kopia på ett betyg från de senaste 10 åren ska du först kontakta skolan varifrån du fick betyget. Om du söker ett betyg som är äldre än 10 år eller om skolan inte längre finns ska du först titta i listan över betyg som finns på stadsarkivet för att se om året du söker finns. Även betyg äldre än 10 år kan finnas kvar på skolan.

Betyg från friskola

På stadsarkivet finns betyg från friskolor från 2012 och fram till senast avslutade läsår. Om du söker betyg från det senaste läsåret ska du vända dig direkt till skolan. För betyg från tidigare år ska du kontakta skolan du fick betyget ifrån. Undantaget är John Bauergymnasiet och Doctrinagymnasiet. För dessa finns betyg från tidigare år på stadsarkivet.

Nyheter om vuxenutbildning

 • Anpassningar för ökad kvalitet i utbildning i SFI

  Uppsala kommun erbjuder idag SFI, svenska för invandrare, både som fysisk klassrumsundervisning och som distansundervisning. Från och med 2025 kommer distansundervisning bara att erbjudas vid särskilda behov.

 • Skräddarsydd utbildning matchar företagens behov

  Kommunen och Uppsalaföretagen arbetar tillsammans för att gynna näringslivet och kompetensförsörjningen. Operatörsutbildningen är ett exempel. Eleverna utbildas helt enkelt i det som branschen efterfrågar.

Kampanjer
 • Nominera till pedagogiska priset 6 maj–23 september

  Vem är bästa förskolläraren, läraren, rektorn? Bestäm du. Nominera nu!

 • Inspirationsdag studera vidare 25 april

  Är du nyfiken på att studera på universitet eller yrkeshögskola? Kom till inspirationsdagen den 25 april för att lära dig mer om att studera vidare i Uppsala.