Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Så arbetar vi med: Stöd till företagande

Det ska vara enkelt att starta, utveckla och driva företag i Uppsala. I kommunen finns många organisationer som hjälper dig med rådgivning och praktisk hjälp. Inspireras av andra företagares berättelser om nyföretagarstaden Uppsala här nedan eller kontakta oss så hjälper vi dig till rätt stöd.

Vårt mål:

Uppsala kommun ska stödja och utveckla arbetet med företagsfrämjande aktörer.

 • Smink från Uppsala redo för världen

  Att utveckla ett eget sminkmärke har alltid varit Emma Filipssons stora dröm. För två år sedan började hon tillsammans med partnern Helena Amiley utveckla sminkprodukter som de själva saknade på marknaden. Med stöd, råd och investering från mentorn Stefan Sowa via Nyföretagarcentrum, Connect och Almi är de nu nära lansering.

 • Unibap tar ner rymden på jorden

  Resan började bland stjärnorna, men först när rymdtekniken appliceras i tillverkningsindustrin på jorden får Uppsalaföretaget Unibap ordentlig fart. Med tidigt stöd genom bland annat Uppsala Innovation Centre har Unibap etablerat sig snabbt och fått internationella kunder.

 • Mentor är receptet för konditorn

  Leijon Stenugnsbageri och konditori har snabbt expanderat med flera serveringar i Uppsala. Konditorn Frida Leijon sätter stort värde på hjälpen hon fick via Nyföretagarcentrum i Uppsala, bland annat en mentor i Nyföretagarcentrums mentorprogram.

 • ”Att starta bolag i Uppsala har varit väldigt bra”

  Hugo Larson och Linus Werner utnämndes till Årets unga företagare i Sverige 2020 med sitt Uppsalabaserade bolag Save by Solar. Men de är redan erfarna företagare, som efter sex år har kontor i fem städer och en omsättning som enligt Hugo snart passerar 100 miljoner. Hans bästa tips till dig som vill förverkliga din företagsidé: lyssna på kundernas behov innan du drar igång.

 • När marknaden försvann över en natt

  Kläddesignern Joumana Sassines skrädderi i centrala Uppsala blomstrade. Men med coronapandemin försvann hennes marknad över en natt; alla fester och bröllop ställdes in. Genom Företagsakuten och UIC fick hon hjälp att skala ner sitt företag och bygga upp en verksamhet på nytt. Nu ser Joumana framåt igen.

 • ”Uppsala ska vara bäst i världen för kunskapsintensiva företag”

  De flesta av oss kommer ur utbildningar med ett betyg, nya kunskaper eller kanske ett nytt yrke. Mathias Johansson lämnade Uppsala universitet med ett frö till ett nytt företag, Dirac. 20 år senare och med stöd av bland annat Almi är företagets rötter stadigt kvar i Uppsala, med grenar över hela världen.

 • Nätverken öppnade för Trippus export

  Företagare måste vara lyhörda och att navigera rätt i förändringens vindar. Möt Martin Klöfver och företaget Trippus som snabbt anpassade sin affärsidé till följd av coronapandemin och med stöd av Connect har nått utanför Sverige tack vare sina nätverk.

 • Här får du stöd och rådgivning

  Behöver du hjälp att starta eller utveckla ditt företag eller bara testa en företagsidé? Uppsala kommun samarbetar med flera organisationer som ger råd och praktisk hjälp. Vissa av organisationerna kan även hjälpa till med finansiering. Kontakta någon av dem eller oss så guidar vi dig till rätt stöd.

 • Vi som jobbar med näringslivsutveckling

  Här ser du alla som jobbar på kommunens näringslivsenheter för att underlätta för dig som företagare i Uppsala. Hör gärna av dig till oss !

Kontakta näringsliv och destination

Kommunens näringslivsutvecklare är till för att hjälpa dig som företagare i Uppsala. Varmt välkommen att kontakta oss!

Telefon

018-727 00 00 (kommunens kontaktcenter, öppet vardagar 8.00–17.00, torsdagar 8.00–18.00) 

E-post

naringsliv@uppsala.se

Kontaktuppgifter till tjänstepersoner på avdelningen näringsliv och destination

För frågor om evenemang och besöksmål, kontakta Destination Uppsala på destination@uppsala.se, telefon 018-727 48 00.

Om du har betalningssvårigheter eller andra frågor om fakturering till och från kommunen, kontakta kommunens ekonomisupport ekonomisupport@uppsala.se. 

Se även

 • Så arbetar vi med:

  Näringsliv

  Näringslivet i Uppsala har blomstrat under lång tid. Spetskompetens, entreprenörskap, upplevelser, evenemang och hela världen runt hörnet har skapat utveckling och framgång. Vi vill ge ännu bättre näring till framgången och skapa möjligheter för alla genom att kratta, vattna och vårda för fortsatt utveckling. Vi lovar att göra allt för att du ska uppleva att det är här i Uppsala du vill utveckla ditt företag. Genom relationsskapande, effektivitet och hög rättssäkerhet vill vi skapa möjligheter för dig och din affär att växa. Vi har nu höjt ribban med en omfattande handlingsplan med förbättringar. Vår ambition är att du ska lyckas och att vi ska vara en bra affärspartner för dig.

 • Så arbetar vi med:

  Innovation

  För att möta våra utmaningar och dra nytta av våra möjligheter så arbetar Uppsala kommun med innovation. Vi bygger upp ett stöd för innovationsarbetet som riktar sig till kommunkoncernens förvaltningar och bolag. Vi ökar också våra ansträngningar för att koppla ihop kommunens behov med de resurser som andra innovationsstödjande aktörer erbjuder.