Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Affärs- och verksamhetsplan

Kommunstyrelsens verksamhetsplan och budget 2019

Verksamhetsplanen beskriver nämndens ansvarsområden och ekonomiska förutsättningar. Den visar vilka åtgärder nämnden kommer att genomföra för att uppfylla inriktningsmål och uppdrag från kommunfullmäktiges Mål och budget 2019–2021.

Sammanfattning

Kommunstyrelsen leder och samordnar arbetet med kommunens övergripande mål, riktlinjer och styrning av den kommunala verksamheten. Kommunstyrelsen förbereder ärenden inför kommunfullmäktige och ansvarar för att fullmäktiges beslut genomförs. Dessutom har kommunstyrelsen ett särskilt ansvar för näringslivsfrågor, kommunens ekonomi och övergripande arbetsgivarfrågor. Som kommunens arkivmyndighet har vi övergripande ansvar för kommunens arkivfrågor.

I verksamhetsplanen har kommunfullmäktiges nio inriktningsmål och de 75 uppdrag som fullmäktige gett till kommunstyrelsen konkretiserats i form av åtgärder. Inom tio områden har uppdragen kompletterats med nämndmål och strategier för att fånga utvecklingsområden som ligger under kommunstyrelsens ansvar. Kommunfullmäktige har tilldelat kommunstyrelsen ett kommunbidrag på 474 miljoner kronor för 2019 där ett effektiviseringskrav om 2 miljoner kronor är medräknat.