Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Uppsala yrkesgymnasium Ekeby vinner Skolmästerskapen i bageri

Uppsala yrkesgymnasium Ekeby vinner skolmästerskapen i bageri och kniper även förstaplaceringen i kategorierna Bästa vetebröd och Bästa wienerbröd. Göteborg står i år värd för den spännande upplagan av SM Unga Bagare och Skolmästerskapen i bageri.

Tuva Eklund och Viktor Dey är årets skolmästare i bageri
Tuva Eklund och Viktor Dey är årets skolmästare i bageri. Foto: Sveriges bagare och konditorer (SBK)

Efter en intensiv tävlingsdag stod det klart att Uppsala yrkesgymnasium Ekeby hade lyckats imponera mest på juryn och därmed säkrat segern i Skolmästerskapen 2024. Förutom äran och titeln som Sveriges skolmästare vann skolan även kategoripris för bästa vetebröd och bästa wienerbröd. Dessutom prisades Tuva Eklund och Viktor Dey, båda elever vid Ekeby Yrkesgymnasium i Uppsala, som Årets skolmästare i bageri. Denna dynamiska duo visade enastående skicklighet och kreativitet under tävlingen, vilket resulterade i deras välförtjänta seger.

- Grattis till Uppsala Yrkesgymnasium Ekeby för deras imponerande prestationer! Vi är stolta över våra elever och lärare, säger Cecilia Fernvall, tillförordnad gymnasiechef på utbildningsförvaltningen i Uppsala. 

Bästa vetebröd, wienerbröd och prinsesstårta

Inte nog med att de vann huvudtävlingen, de tog även hem segern i två delkategorier: Bästa vetebröd och Bästa wienerbröd. Dessutom visade Tuva sin talang genom att vinna kategorin Bästa prinsesstårta. Med detta storslagna resultat visade Uppsala prov på imponerande prestationer och banade väg för en strålande framtid inom bagaryrket.

Passion, skicklighet och kreativitet

Tävlingen, som arrangerades av Sveriges bagare och konditorer AB i samarbete med KåKå, Nord Mills och Ester Mosessons gymnasium, var en succé tack vare det imponerande prestationer från skolor runt om i landet. Det var en dag fylld av passion, skicklighet och kreativitet inom bageri- och konditorikonsten, och arrangörerna tackade alla medverkande skolor och partners för deras bidrag till att göra tävlingen till en minnesvärd upplevelse.