Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Här är vinnarna i utmaningen Gå och cykla till skolan i Uppsala

En delad seger mellan klass 4A och B på Treklangens skola och klass 3A på Ångelstaskolan, som åkte kollektivt, gick och cyklade mest i Uppsala kommun. Det blev resultatet av utmaningen Gå & cykla till skolan 2023. Syftet med utmaningen är att främja hälsan hos barn och unga, bidra till hållbart resande samt förbättra trafiksäkerheten i elevernas närmiljöer, speciellt runt skolorna.

Klass 4A och 4B från Treklangens skola är en av vinnarna i utmaningen Gå och cykla till skolan
Klass 4A och B på Treklangens skola var en av vinnarna i utmaningen Gå och cykla till skolan i Uppsala 2023

Under utmaningen Gå och cykla till skolan 2023 deltog 573 elever och sex skolor i Uppsala kommun. Klass 4A och B på Treklangens skola och klass 3A på Ångelstaskolan som tog hem segern, har under två valfria veckor i september - oktober uppmuntrat eleverna att cykla, gå eller åka kollektivt till skolan. 

Under veckan fick vinnarna ta emot varsitt pris på 4000 kronor, ett diplom och fri entré till Allis aktivitetshus för hela klassen. På tredje plats kom klass 3C på Lilla Valsätraskolan som fick ett pris på 2000 kronor, ett diplom och fri entré till Allis aktivitetshus för hela klassen. 

Vinnare 2023

  • 1:a plats: Treklangens skola, klass 4A och 4B
  • 1:a plats: Ångelstaskolan, klass 3A
  • 3:e plats: Lilla Valsätraskolan, klass 3C

Gå och Cykla till Skolan

Skolor i Uppsala kommun har under flera år deltagit i Trafikkalenderns Gå och cykla till skolan, som är en kostnadsfri och nationell aktivitet och vänder sig till Sveriges alla elever och lärare i årskurs F-6. Under två valfria veckor i september-oktober samlar deltagande skolor, klasser och elever resepoäng genom att eleverna går, cyklar eller reser kollektivt till och från skolan. Även om utmaningen heter Gå & cykla till skolan så kan alla vara med och samla poäng. Elever som av olika anledningar måste bli skjutsade i bil till skolan kan samla resepoäng genom att exempelvis bli avsläppta en bit innan skolan och gå sista biten. Ett annat alternativ är att sätta upp en promenadslinga runt skolgården eller kvarteret.

Läs mer om Gå & cykla till skolan på Uppsala kommuns webbplats: Gå och cykla till skolan